Foto: Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
DALO SE NASLUTITI

RIJEKA OTPUSTILA CRNOGORSKOG REPREZENTATIVCA Uštopao je Bayernovu vedetu, ali Matjaža Keka nikada nije uvjerio da je pravo rješenje

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 11:43

Ono što se već duže vrijeme davalo naslutiti, jučer je dobilo i službenu potvrdu. Crnogorski reprezentativac Aleksandar Šofranac i Rijeka dogovorili su sporazumni raskid ugovora kojim je središnji branič, koji je prošlog ljeta stigao iz Sutjeske, postao slobodni igrač, a Bijeli bez jednog igrača manje u svom kadru.

Doduše, nije to odlazak koji će bitno utjecati na izbor Matjaža Keka budući da Šofranac posljednjih mjeseci nije bio u užim planovima stratega Bijelih. Iako je odigrao neke dobre utakmice, između ostalog i prošle zime na pripremama u Portugalu kada je bio upaljen alarm u riječkoj obrani, Šofranac nikada nije uspio uvjeriti Keka da je tip igrača kakvog traži u zadnjoj liniji.

Slovenski stručnjak preferira igrače koji iz zadnje linije mogu graditi igru (Lešković, Mitrović, Elez, Župarić...) u Šofrancu takve kvalitete nije vidio i ovaj je u završnici proljetnog dijela ispao iz svih kombinacija.

Sada će u potragu za novom sredinom što ne bi trebao biti problem budući da je odigrao nekoliko odličnih utakmica za reprezentaciju, prije svih onu protiv Poljske kada je vrlo dobro uštopao Roberta Lewandowskog.

Linker
19. travanj 2024 22:19