CROPIX
PROMJENA NA VRHU

RIJEKA ZASAD GUBI PRVENSTVO Prvak s Rujevice u prvih deset kola osvojio četiri boda manje nego prethodne sezone!?

SLABIJI NEGO LANI Nogometaši aktualnog prvaka još su se jednom okliznuli u Koprivnici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. rujan 2017. 10:17

Nogometaši Rijeke još su se jednom okliznuli u Koprivnici, ostvarili su šesti remi u posljednjih sedam utakmica protiv Slavena Belupa i izgubili dva boda u utrci za obranu naslova prvaka. Ponovo je gorka bila koprivnička pilula jer Rijeka je bila u zaletu što se tiče prvenstva, nanizala nekoliko vrijednih pobjeda, pa prosula dva boda kada se to najmanje očekivalo, nakon sat vremena igre na Gradskom stadionu u Koprivnici.

Vidljiva nervoza

Rijeka nije bila ona momčad koja je prošle sezone u ovo vrijeme mljela suparnika ritmom, pritiskom i agresijom, ali je u prvih sat vremena odigrala itekako zrelu utakmicu u kojoj je minimizirala prilike domaćina i strpljivo čekala priliku za pogodak.

Za razliku od nekih prijašnjih sezona (u nekom se dijelu to odnosi i na prošlu), u riječkim redovima nije bilo vidljive nervoze kada u prvih 45 minuta nisu uspjeli postići pogodak. Igrači u Kekovu kadru djeluju samouvjereno, čini se da su sposobni zabiti svakom suparniku, pa makar i u 90. minuti, i taj se dio može gledati kao svojevrsni iskorak u odnosu na nešto što je bilo prije. Ipak, za razliku od prošle sezone, Rijeka sada ne zna iskontrolirati vodstvo. Lani su Bijeli bili momčad koja je preokretala rezultat kada bi došla u zaostatak i rijetko ispuštala vodstvo kada bi povela, sada se to nije dogodilo i bodovna prednost Dinama ostala je itekako izražena. Kada tome dodamo i dva poraza u sudarima protiv dva izravna konkurenta (Osijek, Dinamo), lako je vidjeti gdje su Riječani izgubili četiri boda u odnosu na prije godinu dana i kako su nakon prve četvrtine prvenstva došli u osjetni zaostatak za Modrima.

Dosta je luksuza

Lani su Bijeli kiksali protiv Intera i Cibalije, ali su pobijedili u sva tri derbija protiv momčadi s vrha, sada su bodove gubili protiv konkurenata, a ne kaže se uzalud da takvi bodovi vrijede dvostruko. Dakle, Rijeka je prošle sezone imala 26 bodova nakon 10 kola, sada ih na kontu ima 22 i već gleda u leđa Dinamu.

Znači li to da je prvenstvo gotovo? Budući da su Modri prošle sezone, bez obzira na prednost Rijeke, do kraja ostali u utrci za titulom, a nakon 10. kola imali su isti broj bodova kao i Rijeka danas, ne treba ni sada Bijele unaprijed otpisivati, ali neće si do kraja jeseni više smjeti dopustiti luksuz ispuštanja bodova. Uostalom, Matjaž Kek nedavno je poručio da je Rijeka već izgubila previše bodova, s dva koja nisu osvojili u Koprivnici stvar se dodatno zakomplicirala, a obrana titule malo udaljila...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:14