Rudeš - Lokomotiva
 Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
1.HNL

RUDEŠ POKUŠAO 'TEŠKIM METALOM' NA TRIBINAMA IZNENADITI LOKOSE, ALI IPAK NIJE IŠLO Krstanović u sudačkoj nadoknadi donio veliku pobjedu gostima

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 13. listopad 2017. 22:10

RUDEŠ - LOKOMOTIVA (Krstanović 90')

RUDEŠ: Picak - Borevković, Barbarić, Glauder, Pavić - Muić, Segado - Entrena (od 66. Turčin), Kamenar (od 80. Fazli), Lulić (od 81. Havojić) - Budimir.

LOKOMOTIVA: Šemper - Barić, Majstorović, Oluić, Musa - Šunjić, Burić (od 46. Radonjić) - Karačić (od 84. Capan -), Majer, Ivanušec - Krstanović.

----------------------------------------------------

Sudačka nadoknada bila je kobna za Rudeš, koji u izjednačenom gradskom okršaju nije uspio doći do bodova. Lokomotiva je strpljivo čekala svoju šansu za udar i dočekala je u smiraj sraza kad je Luka Ivanušec asistirao, a Ivan Krstanović pogodio.

Vrhunski posao obavio je glazbeni urednik Rudeša, jer se izbor pjesama uoči početka jučerašnjeg dvoboja u Kranjčevićevoj uistinu rijetko viđa igdje na svijetu. 'Aces High' od Iron Maidena pa 'Rollin' i 'My Way' od Limp Bizkita, bome žestoko, pa za kraj kao već tradicionalna pjesma uoči početka Rudešovih utakmica 'Vjeruj u mene' od Hladnog piva. Zanimljiv je izbor imao i trener Rudeša Inaki Alonso. Kapetan Leonard Mesarić, inače i bivši kapetan Lokomotive, nije igrao zbog ozljede, a vrpcu je ponio Tomislav Barbarić, još jedan nekadašnji član kluba s Kajzerice. Barbariću je to bio tek četvrti službeni nastup u Rudešovu dresu, ali već je zaslužio počast svog trenera.

Nakon samo pola minute Juanan Entrena je pokušao udarcem izvana, ali nije pogodio okvir. U petoj minuti nevjerojatan promašaj Marija Budimira, koji je s nekoliko metara nakon izvrsnog centaršuta Tonija Borevkovića glavom umjesto nebranjeni kut vrata pogodio vratnicu. U 9. majstorija Karla Kamenara, ples s loptom i iznenađujući udarac nakon kojeg je lopta otišla malo pokraj vrata. Probudili su se i gosti, znali zaprijetiti, doduše i ne baš previše opasno. Borevković je u 32. odlučio okušati udarac, odlično je opalio, ipak malo neprecizno, u 39. mrežu je zatresao Ivan Krstanović iz dosuđenog zaleđa, a u 41. je Karlo Lulić uputio prvi nešto ozbiljniji udarac u okvir vrata u prvom dijelu. Za Adriana Šempera lak zadatak.

U poluvremenu malo Maidenov 'Mother Russia' pa 'Master Of Puppets' od Mettalice i Manowarov 'Warriors Of The World United'. Rudeški teški metal za Lokomotivu. Mario Tokić uzvratio je uvođenjem novog napadača Dejana Radonjića, koji je u 57. minuti zaslužan za najopasniji pokušaj Lokomotive. Tukao je sa 16 metara, Dominik Picak je obranio. U 77. Picak je spasio domaćina, Lovro Majer je spustio za Ivana Krstanovića, koji je tukao iz okreta, no čuvar mreže Rudeša bio je spreman. U 80. isto možemo reći za Šempera, koji je obranio udarac Karla Lulića. Mogla je žaliti Lokomotiva za 85. minutom kad je neshvatljivo pogriješio Markus Pavić i poklonio loptu Krstanoviću, koji je iz blizine uspio naciljati samo vratnicu. Na samom startu nadoknade lijep prodor Tomislava Havojića, udarac s 20 metara, malo pokraj vrata. I onda šok za Rudešane, bljesak Ivanušeca i Krstanovića, gol za novu pobjedu Lokomotive.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
17. travanj 2024 22:32