CROPIX
SAMO ČETIRI POBJEDE NAD MODRIMA

RUŽNA TRADICIJA I BOLNE USPOMENE Osijek čeka pobjedu nad Dinamom nekoliko godina, a prva ikada ostvarena je u neobičnom srazu

Piše: Darko RužićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 16:45

Na travnjaku osječkog stadiona Osijek i Dinamo sučelili su se 37 puta. Bijelo-plavi su pobijedili samo četiri puta, Dinamo 23, a deset je puta ishod bio neodlučan. Tako loš skor Osijek nema ni s jednom momčadi u Prvoj HNL.

Posljednju su pobjedu Bijelo-plavi izborili pokraj ožujka 2014, kada ih je vodio tadašnji trener Tomislav Rukavina. Bilo je 3:2 uz dva pogotka Danijela Cesarca i jednim Josipa Mišića. Za Dinamo su strijelci bili Fernandes i Čop. Od tadašnje momčadi u Osijeku su još samo Zvonimir Mikulić, Nikola Matas, Mile Škorić i Borna Barišić.

Još je zanimljivije da su Osječani na prvu domaću pobjedu nad Dinamom čekali sve do 23. studenog 2003. godine. I tada su je ostvarili rezultatom 3:2, a strijelci su za Bijelo-plave bili Josip Milardović, Goran Ljubojević i Stjepan Jukić, za Dinamo Niko Kranjčar i Goce Sedloski. Bio je to po mnogočemu neobičan njihov sraz.

Kao prvo, trebalo se igrati u subotu, ali magla je obavila Gradski vrt toliko gusto da je utakmica odgođena za dan kasnije. Nedjelja se pokazala kao sretan dan za domaćine, a žustra je igra dovela do toga da je igračima podijeljeno čak 11 žutih kartona! Najgore je prošao stoper gostiju Cesar, koji je u 53. minuti isključen zbog dvije javne opomene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:37