Foto: Damir Krajac / CROPIX
ZAJDNIČKI PO NOVE IZAZOVE

SADA JE I SLUŽBENO: MATJAŽ KEK POTPISAO NOVI UGOVOR Evo do kada u Rijeci ostaje Slovenac koji je stvorio novog hrvatskog prvaka

Sada je i službeno! Matjaž Kek potvrdio je kako je čovjek od riječi i sukladno najavama potpisao novi ugovor s Rijekom. Slovenski stručnjak produljio je vjernost s novim prvakom Hrvatske na tri godine plus dodatne dvije kao opciju.
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 03. srpanj 2017. 18:27

U pauzi između brojnih poslovnih putovanja i obaveza Damir Mišković pronašao je vremena za dolazak na Rujevicu. Izgradnja tribine, pripreme, prijelazni rok, nadolazeća sezona...tek su neki od tekućih poslova koji su na stolu dočekali predsjednika aktualnog hrvatskog prvaka.

Sastanak s novinarima prvotno nije bio u planu, ali nakon što je procurila vijest o novom ugovoru kojim je Matjaž Kek produžio vjernost riječkom prvoligašu na još tri godine uz opciju dodatnog produženja na još dvije, stigao je poziv s Rujevice.

dogovor iz dubaija - Moja želja je bila da nove ugovore koji su potpisali Matjaž i Srećko objavim na javnoj tribini koju ćemo sredinom mjeseca, kao i prošle godine odraditi na Rujevici. Ali malo pod pritiskom javnosti odlučili smo to učiniti sada iako smo to već sve dogovorili jako davno, izjavio je u uvodnom obraćanju Damir Mišković.

Prije godinu i pol tijekom zimskih priprema u Dubaiju Mišković i Kek stiskom ruke potvrdili su usmeni dogovor o nastavku suradnje, no, ono što je nedostajalo bio je potpis. Kako se neumoljivo približavao 30. lipnja, dan isteka dosadašnjeg ugovora, pojavile su se i glasine. No, dogovor iz Dubaija ostao je na snazi. Kek je prije polaska za Kranjsku Goru stavio potpis na novi trogodišnji ugovor, a isto je učinio i sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

- Srećko je s nama pet, a Matjaž četiri godine i nakon svega što smo dobrog napravili ova ekipa zaslužuje prigodu za nastavak. Imamo obaveza prema klubu, prema navijačima koji su čujem već za 30% premašili broj pretplatnika u odnosu na prošlu sezonu, pohvalio se Mišković i još jednom ponovio obećanje da će on osobno, ali i svi koji rade s njim učiniti sve da Rijeka ostane u vrhu hrvatskog nogometa.

želja i glad - Ugovori moraju postojati, ali oni nisu važni. Nije važno da li je netko potpisao na 3, 5 ili 10 godina, važna je želja i glad. Rijeka mora biti gladna uspjeha. Svi mi koji smo u klubu moramo pokazati da želimo ići naprijed i stvarati nove uspjehe. Na tom putu bit će boljih i lošijih sezona, ali dok vidim želju i volju u očima koji rade za klub sve je u redu. Isprazan pogled, bez obzira o kome se radi, ne zaslužuje mjesto. To vrijedi i za mene, naglasio je Mišković i osvrnuo se na novu sezonu koje je pred vratima.

momčad na okupu - Liga prvaka je san. Velika, velika želja, ali realno teško ostvariva. Kada vidite imena klubova i igrača to je nogometni space shuttle, ali nema odustajanja unaprijed. Pokušat ćemo, ali ako se ne ostvari, ništa se strašno neće dogoditi. Uzeli smo određen rizik i uz jedan interni dogovor zadržali većinu igrača iz prošle sezone do kraja osmog mjeseca. Usput smo se i dodatno osnažili kako bi pokušali ostvariti taj san. Nakon toga ćemo sjesti i prema ostvarenom odrediti koji su naši budući koraci, izjavio je Mišković.

Novinarima se obratio i Kek koji je još jednom ponovio da novi ugovor nije bio upitan i da klupu Rijeke smatra privilegijom.

– Stvorio se bespotreban cirkus oko mogu ugovora, ali i to je dio folklora. O ciljevima su govorili predsjednik i sportski direktor i mislim da ih ne mogu podići više, ali vjerujem da možemo radom ostvariti nešto od svega toga i mogu samo reći da će Rijeka i iduće godine biti u mislima mnogih, naglasio je Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 08:01