CROPIX
11 BODOVA DALEKO OD NASLOVA

ŠAMPIONSKE NAJAVE S RUJEVICE, RIJEKA SE SPREMA ZA LIGU PRVAKA 'Divljanja' u prijelaznom roku neće biti, a sjeverna tribina bit će gotova do kolovoza!

DAMIR MIŠKOVIĆ Rijekin predsjednik čvrsto na zemlji najavljuje da klub neće odstupiti od dosadašnje strategije stvaranja momčadi
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. travanj 2017. 10:12

Osam bodova viška i ruka već položena na pehar namijenjen prvaku Hrvatske nimalo nisu promijenili Damira Miškovića.

- Ma kakvo slavlje, u igri je još 18 bodova, što znači da smo još 11 bodova daleko od naslova - mirno će Mišković koji je već jutro nakon slavlja jurio u Italiju da bi uhvatio avion za Nigeriju.

- Došao sam samo na utakmicu s Osijekom, uživao sam u našoj igri i atmosferi pa sada pun zanosa i energije nastavljam raditi.

Pozitivan pristup

Uživali ste valjda i u pobjedi, u činjenici da ste pred naslovom?

- Kada sam prije pet godina preuzeo Rijeku rekao sam da me zanima stvaranje ugodnog kluba, u kojem će ljudi mirno i profesionalno raditi, s kojim će se Rijeka ponositi i koji će na svojim utakmicama imati ispunjene tribine. Rezultat je u sportu uvijek važan, donosi sa sobom velike izazove, ali jednako bih bio sretan i da smo drugi ili treći na ljestvici. Rezultat je u sportu nemoguće isprogramirati.

Rijekin je predsjednik odmah naglasio.

- Uvijek sam govorio da je pozitivan pristup jedini koji nas može sretne dovesti do cilja. Imamo li jako dobro suđenje ovog proljeća? Imamo! Pogrešaka će uvijek biti, ali one neće odlučiti prvenstvo. Znate li zašto je Rijeka tu gdje je? Zato što je uvijek bila dosljedna sebi, dosljedna projektu koji smo zacrtali.

I što sada? Osvojite li naslov, navijači će očekivati dodatno jačanje momčadi, a za takvo što trebat će još više novca?

- Osvojimo li naslov, samo ćemo nastaviti svojim putem, nikakvog ‘divljanja’ po pitanju transfera neće biti. Niti ćemo dizati kredite da bi doveli igrače, niti ćemo ih dovoditi bez pokrića, jer to su potezi koji klub vode u propast, a ne u bolje dane. Mi ćemo u lipnju ponovno imati isti zadatak, a to je složiti proračun od 10-tak milijuna eura i vidjeti kako ga ispuniti.

Idemo po svome

Liga prvaka je veliki mamac?

- Prvo trebamo osvojiti prvenstvo, a onda je veliko pitanje možemo li izboriti Ligu prvaka, jer čekat će nas puno sjajnih momčadi u ždrijebu, svakako bogatijih od nas. No, mi ćemo nastaviti po svome, baš onako kako smo radili i u dosadašnjih pet godina. Drugi način za Rijeku ne postoji. Da imamo od lige, TV prava ili sponzora 5 milijuna eura godišnje, onda bismo drugačije razgovarali, ali ovako to nema smisla. I uz to čeka nas gradnja dodatne tribine, a to će koštati...

Bez novca za krov

Dakle, sjeverna tribina uskoro će krasiti Rujevicu?

- Tako je, najkasnije do konca svibnja krećemo s njezinom gradnjom, neovisno o tome hoćemo li biti prvaci ili ne. S njom ćemo kapacitet Rujevice zaokružiti na 8500 sjedećih mjesta, što će biti dovoljno za sve europske utakmice, pa i eventualne u Ligi prvaka. Očekujemo da će tribina biti u funkciji do konca srpnja.

Hoćete li odmah i natkriti sjevernu i stočnu tribinu?

- Nažalost ne, nemamo osigurana sredstva za kompletno natkrivanje stadiona, barem ne u ovom trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 13:29