HAJDUK GA ŽELI PRODATI

Sayonara Inoha! Igrači u čudu: 'U zadnje vrijeme je turoban i mrzovoljan...'

Sve se vrti oko novca, Hajduk želi barem vratiti uloženo u Inohu. Ako su ga platili cca 200.000 eura od Kashime Antlers,, mogu li ga prodati natrag u - Japan?
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 17. siječanj 2012. 21:59

Sayonara, Inoha! Odnosno, tako Masahiko Inoha pozdravlja Hajduka i grad Split, Hrvatsku. Sayonara, do viđenja, zapravo zbogom! Nije ni jutros, a ni popodne došao na trening...

Ne ostaje mu se više, razočaran je, a ima i nekih problema, navodno. Suigrači svjedoče da je posljednjih dana u svlačionici bio neveseo, turoban. Je li razlog samo novac, kašnjenje plaća, nešto što je za njegov japanski mentalitet profesionalca nezamislivo, ili je po srijedi štogod intimnije naravi, u suštini nije ni važno.

Tek, Inoha se ujutro nije pojavio na treningu u Poljudu, premda su ga u Hajduku očekivali. Odnosno, "bijeli" su rekli da mora doći na trening najnormalnije, jer u suprotnom bi ga mogli - suspendirati. Nisu ga (još) suspendirali, a čeka se konkretan potez "bijelih", bez ishitrenih reakcija, iako je očito kako je Inoha krenuo iz Hajduka na put bez povratka.

Hoće li doista kući u Japan ili samo traži način i izliku da se dokopa slobodnih papira? Zbog Hajdukova kašnjenja u isplatama? Pa da se onda skrasi (ne)očekivano negdje u Njemačkoj, kojekuda? U svakom slučaju Inohina je opcija - raskid na štetu Hajduka!

A to Hajduk želi izbjeći i tvrdi da je pravda na hajdučkoj strani.

Uglavnom, činjenica je da je Inohin menadžer Taki Yamazaki doletio u Split, odveo svog pulena iz karantene hotela President u Solinu. Inoha se, podsjetimo, potom nije pojavio na utakmici protiv stobrečkog Primorca, pa premda su ga iščekivali makar u drugom poluvremenu (nakon razgovora Maleša i Yamazakija), pa opet sutradan izjutra, Inoha je "nestao", nije se pojavio...

Istodobno je na "mejl", službeno, stigao zahtjev Inohe za raskidom ugovora.

E sad, nastaje Rašomon, japanska priča u kojoj svatko o istom događaju vrti svoju priču, svoju verziju.

Inoha bi kući, u Japan, ali Hajduk kaže: Mi ćemo te prodati u Japan! Naravno, nije lako pristati na razlaz "na štetu Hajduka".

Činjenica je da Hajduk priznaje kako mu duguje dvije ili dvije i pol plaće, ali se vade na caku da je Inoha za isplatu zaostataka dostavio račun tek prošlog petka, te da imaju zakonski rok od petnaest dana da potraživanja isplate. Zbog toga Inoha, po Hajduku, nema pravo na raskid ugovora na klupsku štetu.

Što o svemu misli Inoha zorno je kazao svojim - nedolaskom na treninge!

Sve se vrti oko novca, Hajduk želi barem vratiti uloženo u Inohu. Ako su ga platili cca 200.000 eura od Kashime Antlers, te mu dosad isplatili 100.000 eura, mogu li ga prodati natrag u - Japan?

Da vrate barem nešto od trista tisuća, ako ne sve? Izgubiti ga "na štetu kluba" bila bi baš prava - šteta...

Osim Inohe, Na treningu nije bilo ni Lime? Šta je sad?

Ništa, objasnio je glasnogovornik Ante Bilić, Portugalcima treba viza za Tursku, pa je Ruben Lima u pratnji Mila Nižetića u Zagrebu obavio papirologiju. Lima je popodne već bio regularno u Poljudu.

Hajdukov liječnik dr. Jurica Rakić rekao nam je kako će Antonio Milić po svemu sudeći nastaviti nogometnu karijeru, te da bi za vikend mogao iz bolnice biti pušten kući.

- Neurološka obrada je u tijeku, Antonio je dobro, stabilno. Velika je šansa da mu nije ništa, da je sasvim zdrav i 99 posto će vratiti nogometu. Još se čekaju nalazi pojedinih pretraga, pa će se sve staviti na hrpu i donijeti odluka o dijagnozi. Sutra će Antonija posjetiti jedna manja delegacija iz Hajduka – kazao nam je dr. Rakić.

Inače, Josip Radošević, junior "izvan crte", na tragu je dogovora s Hajdukom, nakon što se junior sa svojim zastupnicima sastao s predsjednikom Hrvojem Malešom i v. d. sportskog direktora Milom Nižetićem.

Emitira se "zatopljenje odnosa", pa se sutra očekuje dobra vijest, potpis profesionalnog ugovora Radoševića s Hajdukom, te potom priključenje prvom sastavu.

Nadalje, Hajduk je i službeno potvrdio kako će za 101. rođendan igrati protiv ukrajinskog Šahtara, čiji je kapetan "hajdučko srce" iz 2003. godine - Darijo Srna. Na portalu Hajduk.hr objavljeno je kako će se utakmica s prvakom Ukrajine igrati na Poljudu 11. veljače, dva dana prije samog rođendana. Točan sat početka susret bit će određen naknadno, a doznajemo kako će to biti između 16 i 18 sati. Ukrajinci sugeriraju kasniji početak, 18 sati, vjerojatno zbog prijenosa koji bi bio na nekoj od poznatih europskih TV postaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:51