CROPIX
ŠUŠAK VS. GOJUN

ŠEFOVI NAJBOLJIH NOGOMETNIH ŠKOLA U HRVATSKOJ Zaoštrili rivalstvo nakon dramatičnog troboja: 'Hajduk nam je još uvijek samo pratitelj'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. svibanj 2017. 13:55

Dan nakon Ludbrega sabiru se dojmovi, rade prve analize. Šef omladinske škole Ivo Šušak nikad nije bio tip od velike euforije, pa ni depresije, nakon prospavane noći razmišlja slično kao i dan prije.

- Rezultatski ne možemo biti potpuno zadovoljni, nastupom pionira također. Kadeti su i igrački i rezultatski sasvim zadovoljili, juniori su bili blizu, bili su bolji, no, nažalost, nisu iskoristili šanse i došlo je do jedanaesteraca u kojima je Hajduk bio uspješniji. S njima sam, recimo, polovično zadovoljan - govori Šušak.

Vlado Kos / Cropix

Moglo je i bolje

Ne razmišlja o nekim radikalnim potezima jer za njih, kaže, nema razloga.

- Mi smo prvaci u dvije kategorije, što znači da smo ipak dominantni, uzeli smo i jedan Kup, uz malo sreće mogli smo još jedan. Naravno, sve ćemo duboko analizirati čim završi sezona, procijeniti ima li kakvih potreba za promjenama, kao što radimo na kraju svake sezone. Bez obzira na uspješnu sezonu ne mora značiti da je sve bilo super i da ne može bolje. Uvijek smo spremni ispraviti neke stvari s ljudima iz svog pogona, ali i uzeti nekoga kvalitetnog izvana ako treba. Ali, kažem, vidjet ćemo nakon sezone, ostali su još dvoboji s Hajdukom u dvije kategorije.

Splićani su dobili krila, najavljuju da će za godinu-dvije biti ispred Dinama?

- Čestitam im na trofejima, kao i Lokomotivinim juniorima na naslovu prvaka. Sasvim zasluženo! Drago mi je da se Hajduk diže, da se počinje tamo raditi kako treba i drago mi je da ćemo idućih godina imati ozbiljnog pratitelja. Da, pratitelja, jer mi smo još uvijek najbolji, uostalom, neka pogledaju razliku u prvenstvima kadeta i pionira, nije ona nastala slučajno. Ovdje se kod nas ipak dobro radi i nastavit ćemo tako.

Hajduk je iznenadio

Krešo Gojun prima čestitke. U Ludbregu je sjedio među gledateljima, pa je imao priliku slušati komentare.

- Ljudi su bili ugodno iznenađeni Hajdukom. Nisu očekivali da će naš klub uzeti dva Kupa - kazao nam je Krešo Gojun, voditelj omladinske škole Bijelih, poslije ludbreškog slavlja hajdukovaca.

- Iz Dinama su nam korektno čestitali - dodao je Gojun, koji je nekoć bio trener u omladinskoj školi Modrih.

Možda zato i zna formulu uspjeha. Naime, dva od tri Kupa otišla su iz Ludbrega prema Splitu, iz centra svijeta u centar svita. Na izmaku prve sezone rada u ulozi voditelja omladinske škole Bijelih, odnosno Akademije, kako se titulira na Poljudu, Gojun ima razloga za zadovoljstvo.

- Nije samo rezultat bitan već i način na koji smo došli do Kupova. Uzeli smo dva naslova i ukupno pokazali da smo ravnopravni s Dinamom, ako ne i bolji. Jasno mi je da jedna utakmica uvijek može otići na bilo koju stranu, posebno kada se susretnu dvije podjednako kvalitetne momčadi. Međutim ravnopravnost je naš pomak. Nakon duljeg vremena na istoj smo razini s Dinamom, a vjerujem da će razlike, ako i postoje u pojedinim selekcijama, biti sve manje izražene.

Budućnost postoji

Raduje li vas više naslov pionira, generacije koja dolazi, ili juniora, formirane momčadi na izlasku prema seniorskom pogonu?

- Uvijek je perspektiva na mladosti. Ali raduju mene i ostale niže kategorije, koje mi govore da Hajduk ima lijepu budućnost.

U omladinskim kategorijama ravnopravni, a onda u seniorima Dinamo kroz inozemnu “dopunsku selekciju” kupi novu momčad. I dugo drži primat u HNL-u.

- Ne možete očekivati da će kompletna generacija sazrijeti u igrače za prvu momčad. Zasad bi se zadržao na rezultatima Akademije.

Je li ovo korak naprijed prema javno objavljenom cilju i želji da za tri-četiri godine Hajduk ima najbolju akademiju u državi?

- Perspektiva je pozitivna, međutim za ocjenu kompletne sezone pričekat ćemo kvalifikacije za ulazak u Prvu juniorsku ligu 21. lipnja na Poljudu.

Split, 170517
Kresimir Gojun voditelj omladinskog pogona HNK Hajduka ciji igraci ovih dana igraju zavrsnice prvenstva u svim kategorijama.
Foto: Paun Paunovic / CROPIX
Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:12