Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PUNI K'O KRUZER

STIGLA JE NOVA ZVUČNA PONUDA ZA ĆORIĆA Liverpool i Man. City dobili žestoku konkurenciju

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. kolovoz 2016. 01:13

“We are dream makers.” Tako svoju internetsku stranicu otvara menadžerska agencija Doyen Sports. Zapravo investicijski fond iza kojeg stoje anonimni bogati biznismeni koji se ne bave dionicama nego nogometašima.

Tvrtka i posuđuje novac klubovima za kupovinu igrača, ako su im dotični preskupi, na kraju ubire proviziju ili im se posudba vraća u roku od nekoliko godina. Njihovi partneri su svjetske eminentne odvjetničke kuće, sportski konzultanti, financijski savjetnici, menadžeri... Ne bave se isključivo menadžerskim poslovima kad su u pitanju nogometaši ili sportaši, ne zastupa ih sve u pregovorima, nego se o mnogima brine na drukčiji način, recimo za njihov imidž, za vrijeme i nakon karijere.

U tom svojstvu su, recimo, “manekeni” tvrtke Neymar, Xavi, David Beckham, Usain Bolt, a klasični menadžeri su, recimo, Morati, Negredu, Reyesu, Falcau... Ali i mladoj Dinamovoj zvijezdi Anti Ćoriću.


Cityjevih 16 milijuna

Izvršni direktor tvrtke je Nelio Lucas, 35-godišnji portugalski poduzetnik, koji posebno pazi na karijeru mladog Dinamova nogometaša, a u Hrvatskoj surađuje su zastupnikom Andyjem Barom. Hoće li Doyen Sporst ispuniti snove Ante Ćorića, ali i Dinama kad se radi o budućem transferu? U nedjelju su neki engleski izvori ponudili priču da Ćorića od Liverpoola dijeli još samo liječnički pregled. Liverpool je zaista bio u igri, isto kao i Manchester City. O tome je već bilo pisano naveliko i naširoko. Ipak, ti transferi nisu se dogodili, iako smo jučer iz engleskih izvora doznali da je Manchester City ponudu za Ćorića povećao na 16 milijuna eura.

Spomenuti Lucas ne želi da njegov štićenik ode u klubove u kojima mu nije zagarantirana minutaža, u kojima bi dugo vremena čekao pravu priliku. Kako saznajemo, on bi rado da Ćorić ode u Sevillu, Porto ili Benficu, klubove u kojima bi odmah dobio pravu priliku i gdje bi se mogao adekvatno razvijati, sukladno svome velikom talentu. Ali ključeve cijele priče drži Dinamo, klub je navikao na velike transfere pa je jasno da od odlazaka u te klubove neće biti ništa, jer oni ne mogu “iskeširati” velike svote. Primjerice, saznajemo iz nekih izvora da su Benfica i Porto Dinamu ponudili 10 milijuna eura za Ćorića, na što su u Maksimiru samo odmahnuli rukom.


Maksimir bez reakcije


No, jučer je na površinu isplivala nova priča. Po našim informacijama, u subotu navečer je stigla usmena ponuda iz Londona, po kojoj bi Tottenham za Antu Ćorića Dinamu platio 15 milijuna eura! Kad bi Dinamo pristao, onda bi se posao mogao završiti u sljedećih 48 sati. Iz Maksimira nema reakcija, a isto tako niti od obitelji Ćorić. Dinamo, naravno, odlučuje o svemu, ali isto tako nema nikakvog pritiska od klana Ćorić, jer za Antu nema nikakvog problema što se tiče ostanka u plavom domu.

Kod Zlatka Kranjčara svakako će dobiti priliku biti vođa ove momčadi, što je Cico, uostalom, i najavio. Također, nakon transfera Pjace i Roga, Modri nemaju potrebe za ulaskom u bilo kakve buduće transfere, makar oni bili itekako izdašni. Valja dakle pričekati, dok traje prijelazni rok sve su opcije uvijek moguće, to nas je naučila povijest transfera svih tih silnih godina.


Dinamo i Ćorić su u “win-win” poziciji.

Linker
19. travanj 2024 10:14