Foto: Ante Cizmic / CROPIX
SPORNA SITUACIJA

SKANDAL U DRUGOJ HRVATSKOJ LIGI Uzaludni su bili silni protesti Sesvećana, sudac nije priznao gol iako je lopta završila u mreži

U sklopu 12. kola Druge hrvatske nogometne lige Dugopolje i Sesvete odigrali su neriješeno 2:2, a utakmicu je obilježio skandal. Naime, glavni sudac Tino Krečak je, čini se, poništio čisti gol Sesveta iz jedanaesterca u 70. minuti. Lopta je završila iza gol crte, ali je mreža, čini se bila šuplja, pa je izašla iz gola. Silni protesti Sesvećanima bili su uzaludni.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. listopad 2016. 19:05

U rijetko viđenoj drami na stadionu "Hrvatskih vitezova" gosti su i ovaj put odnijeli bod u Sesvete.

U borbenoj utakmici prvi su do zgoditka u 41. minuti došli domaćini. Nakon kornera kojega je izveo Plum u gužvi ispred Šarlije najbolje se snašao Stanko Jurić koji je okrenut leđima efektno sa 10 metara desno iskosa poslao loptu u suprotni nebranjeni dio mreže.

Izjednačenje je došlo ekspresno dvije minute poslije, kada je nakon brzog kontranapada Matovina u širokom luku loptu poslao u lijevi donji kut, neuhvatljivo za Picaka.

Do novog pogotka i vodstva domaćina se čekalo do 61. minute kada je Hrvoje Plum iz slobodnog udarca sa 23 metra preko živog zida loptu poslao u donji lijevi kut.

U 69. minuti počinje drama. Nakon gužve ispred vratara Picaka sudac dosuđuje indirektni udarac i namješta loptu na 5 metara. Nakon udarca Aralice lopta je u ruku pogodila Ivana Žižića, kojemu je sudac pokazao direktni crveni karton, a gostima kazneni udarac.

Split, 221016.
Stadion Hrvatskih vitezova.
Utakmica 12. kola 2. HNL izmedju NK Dugopolje i NK Sesvete.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Ante Aralica je loptu neobranjivo poslao u desnu stranu. U prvi tren se činio pogodak, ali kako je lopta završila izvan okvira vratiju sudac je pokazao da je lopta za Picaka. Ništa od gola.

Do kraja utakmice domaći trener je sve karte bacio u obranu, a brojčano nadmoćni gosti su pokušavali doći do izjednačujućeg zgoditka. To im je i uspjelu u 5. minuti sudačke nadoknade kada je nakon greške domaće obrane Petar Bosančić sa deset metara nogom loptu poslao u donji lijevi kut.

Mogli su gosti doći i do pobjede, ali je u posljednjoj šestoj minuti nadoknade udarac glavom Aralice završio na spoju stative i prečke.

Valja napomenuti da je sudac u ovoj čudnoj utakmici, osim crvenog kartona, još 11 puta vadio žuti karton, 6 puta je nagradio domaće igrače, a 5 puta gostujuće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:45