VISI MU EURO!

SKANDAL U VATRENIMA Stoper prekinuo zagrijavanje, Čačić: 'Nikad nigdje nisam trpio ničiji javašluk'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. ožujak 2016. 12:46

Što su utakmice s Izraelom i Mađarskom donijele, koliko je izborniku situacija jasnija ili možda kompliciranija, hoće li nakon ožujka biti u još većim dvojbama, do koje mjere su visoke ambicije na Euru opravdane, analizira se već nekoliko dana. Mi smo pitali desetoricu ljudi iz nogometa s imenom i prezimenom, koji nalaze za Antu Čačića korisne spoznaje, a Hrvatska u njihovim očima nije ništa lošija nego prije “čudnog tjedna”, kako ga je nazvao Vedran Ćorluka. No uz taktička i igračka rješenja za izbornika su u prvi plan izbili - odnosi s igračima. Po tom pitanju Čačić nas je dočekao rezolutno i s kritikom:

- Dajte imajte hrabrosti već jedanput napisati pravu istinu - nitko neće biti ispred reprezentacije. Nitko. Nijedan pojedinac. Zar vi stvarno mislite da Lovren treba odlučivati o tome koliko će se zagrijavati? Ili je to odluka nekoga drugoga? Lovren nije odbio ući u utakmicu jer nije ni pozvan, kaže itzbornik za Sportske novosti.

To nije dvojbeno, no stoper Liverpoola se u Budimpešti, kako su SN u jučerašnjem broju ekskluzivno donijele, samoinicijativno prestao zagrijavati nakon dvadesetak minuta drugog dijela i sjeo na klupu. Drsko i nepromišljeno.

- Morate znati da se od iste 46. minute počeo zagrijavati Darijo Srna, koji ima 129 nastupa za A-reprezentaciju i kapetan je. On je ušao kad je ušao, to sve govori. Srna je svojim primjerom pokazao kako se treba odnositi prema nacionalnoj vrsti. Reprezentacija nije ničija prčija, to sam kazao istog dana kad sam inauguriran. I vrijedi za sve, i izbornike i igrače. Jesam li bio dovoljno jasan?

Što li je bilo u Lovrenovoj glavi...

- Znam samo da je izašao sa zagrijavanja, sjeo na klupu, zagrnuo se bundom, ja ga nisam ni pozvao u utakmicu, nisam njega ni specijalno poslao na zagrijavanje. Naime početkom drugog dijela kazao sam svima, s obzirom na to da su bili u svlačionici, a vani je bilo hladno, da idu lagano na zagrijavanje, Halilović, Srna, Vargić i Lovren. Ne postoji pravilo koliko se igrač može zagrijavati. Hoće li to biti dvadeset minuta, pola sata, to ne odlučuje igrač. Zašto Srni to nije bio problem, on se i dalje zagrijavao i ušao je zadnjih petnaestak minuta. Bio je i malo rovit, a ušao je vedar i veseo odgovoriti zahtjevima reprezentacije. On je put, on je primjer i smjernica...

Lovren je apsolutno postupio nedolično reprezentativcu, to što je mislio da bi trebao dobiti šansu u pripremnom ogledu ne opravdava bojkot izbornika. Toliko pun sebe eventualno ima pravo biti Messi u Barceloni, Ronaldo u Realu ili Ibrahimović u PSG-u. I gotovo.

- Nikad nigdje u klubovima gdje sam radio nisam trpio ničiji javašluk, neposluh ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerirati. Lovren se svojim postupkom definitivno udaljio od reprezentacije. Ovakvim se ponašanjem udaljuješ. Vidjet ću, nisam s njim još uspio razgovarati, čestitali smo si Uskrs i bilo je sve, rekao bih, normalno. Niti sam ja njega zvao u igru, niti je on odbio ući u igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 01:25