Damir Krajac / CROPIX
MODRI DRAGULJ

SKUPOCJENI DINAMOV ADUT OSTAJE BAREM DO LJETA 'Proljeće će biti naše. Ponude? Ima ih, naravno, ali ne opterećujem se time'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 17. siječanj 2017. 21:45

Ante Ćorić će 14. travnja navršiti 20 godina, dirigentu plavog orkestra pjevat će se “Good Bye Teens”.

Vikend prije igra se derbi na Rujevici koji će biti najveći proljetni ispit za Dinamove nogometaše, pa tako i Ćorića koji je ušao u razdoblje kad se očekuje da povuče, da bude prevaga u HNL-u. Uostalom, u protekle gotovo tri godine od debija odigrao je 107 natjecateljskih utakmica za “modre”, od čega 74 u prvenstvu. Bio je izabran za nadu 2015. godine.

Jesenas je bio šesti po minutaži (1637), četvrti po broju nastupa (27), s pet pogodaka na diobi je trećeg mjesta klupske ljestvice strijelaca (s Rogom, koji je igrao samo prvih mjesec i pol), drugi je asistent momčadi skupa s Fernandesom (po 4), iza Soudanija (5) koji je i najbolji strijelac (12).

Jesen je završio kao standardni prvotimac, u derbiju na Poljudu krenuo je s klupe samo zbog visoke temperature. Kranjčar je otpisao Andrijaševića kako bi mu Ćorić bio “desetka”, Sopić ga je ostavio izvan zapisnika protiv Juventusa, Petev u svom debiju protiv Hajduka te u domaćem srazu sa Sevillom. No, potom je Bugarin odlučio forsirati najvrednijeg “modrog” dragulja čiji potencijal Transfermarkt procjenjuje na 10,000.000 eura.

Koliko ste zadovoljni svojim igrama i učinkom? Koliko možete bolje na proljeće?

- Mislim da sam igrao svoju igru, s puno više slobode, tako da sam uvjeren da će biti još bolje.

Uvijek aktualno pitanje kad se o vama radi - jeste li prelomili da želite ostati u Dinamu (barem) do ljeta ili vas neka prava ponuda može poljuljati?

- Zadnje što znam jest da sam sigurno ovdje do ljeta. Ima ponuda, naravno, ali ne opterećujem se time, treniram, dajem sve od sebe da mi ovo bude najbolja sezona i da budemo prvi.

Jeste li razgovarali s trenerom o svojoj ulozi, vidi li vas i dalje kao ‘desetku’ ili ‘jedanaesticu’ u 4-2-3-1? Gdje mislite da u ovoj momčadi možete najviše dati? Prema treninzima ovdje u Rovinju bit ćete na lijevom prednjem boku...

Skoplje, Makedonija, 120716. 
Prva utakmica drugog pretkola UEFA Lige prvaka, FK Vardar Skoplje - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Filip Benkovic, Ante Coric.
Foto: Maja Zlatevska / CROPIX
Maja Zlatevska / CROPIX

- Trener me vidi kao igrača koji radi višak, a lijevo gore imam više slobode, igram unutra-van. No, moja je pozicija polušpica. Zadovoljan sam trenerom i suigračima, svi smo dobri ovaj tjedan i mislim da će ova polusezona biti naša.

Smatrate li da vam za dostizanje i prestizanje Rijeke trebaju neka pojačanja ili se slažete da će najveće pojačanje za momčad biti ako svi prvotimci ostanu, a rekonvalescenti ozdrave?

- Najbitnije je da svi ostanemo, to bi bila već druga godina da je većina nas zajedno, ali bilo bi dobro i da dobijemo nekoliko igrača koji bi nam bili pojačanja. Evo, Lešković se vratio nakon ozljede, to nam je već dobitak.

Derbi proljeća je sedam dana prije vašeg 20. rođendana...

- Bilo bi super da pobijedimo pa da svi možemo proslaviti moj rođendan kako dolikuje.

Linker
26. travanj 2024 07:04