CROPIX
CICO SE MALO ZALETIO?

SLAVNI OTAC STIPE ANDRIJAŠEVIĆ Ne mogu shvatiti način na koji se Kranjčar odrekao mog sina

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. listopad 2016. 16:16

Franko nije prvi Andrijašević koji je presudio Interu. Za četiri dana bit će točno 22 godine otkako je njegov otac Stipe postigao svoj posljednji HNL pogodak u dresu Hajduka, baš protiv momčadi iz Zaprešića. Godine prolaze, ali neke navike kod Andrijaševićevih očito ostaju…

- Meni je prije svega drago što je Franko došao u sredinu koja će mu omogućiti da još više napreduje. U njemu čuči veliki potencijal, a ovo što je do sada pokazao samo je dio njegovog talenta. Na zimu će se sigurno još bolje fizički spremiti i igrati još bolje - kaže Stipe Andrijašević koji je inozemnu karijeru gradio u Monacu, Celti i Rayo Vallecanu.

Njegov sin Franko, nakon Hajduka, Dinama i Lokomotive potvrdu igračkog potencijala koji je nerijetko bio osporavan potražio je u Rijeci.

- Rijeka se pokazala pravim odabirom za njegovu daljnju karijeru. Posloženo je sve, što se kaže od predsjednika do čistačice, te sam gotovo uvjeren da ako nastave na ovaj način Rijeci i Franku se smiješi titula ove sezone. Kek je jako dobro posložio momčad, želim im da ostanu na okupu nakon i zime jer ova generacija Rijeke je pokazala da ima glavu i rep, da diše s cijelim klubom i gradom, i normalno da mi je drago što mi sin igra u takvoj sredini.

Kada je riječ o epizodi koju je ljetos zaključio u Dinamu, Frankov otac kao apostrofira Zlatka Kranjčara koji sadašnjem veznjaku Rijeke nije dao pravu priliku.

- Meni je žao što se gospodin Kranjčar malo zaletio, očito nije sagledao cijelu situaciju. Mogao bih shvatiti da se odriče igrača kojeg je probao u nekoliko utakmica, ali ne način na koji se to dogodilo s Frankom. Nekada su bitnije karakterne osobine od igračkih. Franko i jedne i druge pokazuje iz utakmice u utakmicu i drago mi je jer znam što to njemu znači. Prolazio je teške trenutke, od odlaska iz Hajduka na dalje, ali siguran sam da će pokazati da mu je mjesto i u reprezentaciji, ne samo u prvoj momčadi.

Franka nekako kroz cijelu karijeru prati neka vrsta osporavanja, seciranja njegovih igara, poteza…

- Stvari se u životu događaju s razlogom, a pitanje je koliko svaki od nas može nešto izdržati ili psihički podnijeti. Franko je jak u glavi, neke stvari mu smetaju, ali kritika, podcjenjivanje ili poniženje njemu samo daje motiv više na travnjaku. Uvjeren sam da će doći u situaciju da će tu njegovu kvalitetu priznati i oni koji do sada to možda nisu.

Upravo iz tog razloga činjenica da je Rijeka ispred Dinama sigurno mu predstavlja određenu satisfakciju.

- Sve se dogodilo u pravo vrijeme. Vodstvo Rijeke, Kek i njegov stožer doveli su igrače s pravim karakteristikama, a Franko je mali kotačić u tome koji daje svoj doprinos i neka tako potraje - zaključio je Stipe Andrijašević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. ožujak 2024 00:29