CROPIX
SAD ILI NIKAD

SLOVENAC JE SAD TU I ZANIMA GA SAMO DOVRŠETAK POSLA PROTIV DINAMA Ako ga krene, bit će svega: Prilika koju sada imamo je još bolja nego prošle godine

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. veljača 2017. 13:43

Prije nešto manje od šest mjeseci u miks zoni stadiona na Rujevici Roman Bezjak polako se opraštao od Rijeke. Prethodno je postigao svoj sedmi pogodak u isto toliko HNL kola, pa pokupio stvari iz svlačionice i krenuo put Bundeslige uz onu uobičajenu pozdravnu poruku “možda nam se putovi ponovo spoje“.

Nije bila kurtoazija, Bezjak se doista vratio u Rijeku, iako sasvim sigurno puno prije nego što je sam očekivao i što su se na Rujevici nadali. Za sada dolazi na posudbu do kraja sezone, a kako je dočekan u riječkoj svlačionici možda najbolje opisuje pljesak koji je dobio od suigrača.

- Za sada ostajem do ljeta, ali vidite kako se u nogometu stvari brzo okreću pa ćemo vidjeti - rekao je Roman Bezjak na svom drugom riječkom predstavljanju i iskazao zadovoljstvo što je ponovo na Rujevici.

- U Darmstadtu nisam bio u prvom planu i s trenerom sam se dogovorio kako je za sve tri strane najbolja opcija da se vratim u Rijeku do kraja sezone. Zato sam zadovoljan što se pojavila ova opcija s dolaskom, druga su bili klupa ili tribina, a u glavi igrača nije lako kada ne igra. Ništa se nije promijenilo u ovih nekoliko mjeseci osim bodovne prednosti na vrhu ljestvice, ali trebamo polako s time jer dobro znam da nas čeka težak boj za prvaka.

Momčad je prioritet

U svojoj prvoj poruci kada je pristupio Rijeci na posudbu Bezjak je poručio da je došao ovdje završiti posao. Iako nije bilo potrebno, pojasnio je na što se odnosio…

- Mislim da sam rekao želju svih nas, ne samo mene. Već prošle sezone smo imali cilj osvojiti prvenstvo, ali nismo uspjeli, sada imamo još jednu priliku, još bolju nego prošle godine i napravit ćemo sve da je i iskoristimo. Jesam li očekivao da će Rijeka ovako nastaviti? Jesam, neovisno o tome koji igrači odlaze, novi igrači uvijek daju svoj doprinos i nikada nema straha da se bez nekoga ne može.

Bezjak je i dugo nakon odlaska iz Rijeke bio vodeći na ljestvici HNL strijelaca, jednom je u šali rekao da ima osjećaj da neće zabiti u Darmstadtu dok god je vodeći strijelac HNL-a. Nije uspio kada ga je prestigao Soudani, ali sa sedam golova do kolovoza ostavio si je dobru zalihu u utrci za naslovom prvog topnika lige.

- Vraćanje u golgetersku formu sigurno bi bilo dobro za samopouzdanje. Nama napadačima golovi daju najviše samopouzdanja, ali u Rijeci je uvijek momčad bila prioritet - zaključio je Bezjak koji je naporima klupske administracije pravovremeno registriran i u konkurenciji za utakmicu u Osijeku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:20