Vojko Basic / Hanza Media / Hanza Media
BIT ĆE TO VATRENI DERBI

SPECIJALIZIRALI SE ZA GOLOVE IZ 'SVLAČIONICE' Dvije bombe u važnoj pobjedi Hajduka! Jedan od junaka najavio: 'Sačuvao sam pokoji projektil i za Dinamo

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. listopad 2017. 16:32

Kad već napadači nisu bili raspoloženi, onda su Hajdukovi veznjaci morali uzeti stvari u svoje ruke. Točnije noge. Toma Bašić i Josip Radošević dalekometnim su hicima donijeli Hajduku prijeko potrebna tri boda protiv Cibalije za smanjenje zaostatka za vodećim Dinamom na sedam bodova uoči derbija s „modrima“ na Poljudu nadolazeće subote.

Bašić igra sve bolje. Njegova ljevica pokazuje se kao pravo oružje. Čim primi loptu na dvadesetak metara od suparničkog gola on je opasan. Bilo iz igre ili iz prekida, što je bio slučaj sinoć kada je iz slobodnog udarca već u šestoj minuti načeo Vinkovčane.

- Sretan sam zbog gola i ranog vodstva. To nam je olakšalo posao iako smo se nakon toga povukli umjesto da smo nastavili u istom ritmu. Bilo je dobrih i loših stvari, ali tri boda su tu i stanje na tablici se popravilo. Nema euforije prije Dinama – kaže Zagrepčanin u dresu „bilih“, prenosi Slobodna Dalmacija.

Jeste li sačuvali koji „projektil“ i za Dinamo?

- Jesam, naravno! To je jedna od mojih jačih strana, ali i dalje moram raditi na tome svakodnevno na treninzima. Nadam se da ovo nije sve. Nije ni bitno tko će zabiti, već da dođemo do tri boda.

Prilika je bilo, ali realizacija nije bila na nivou?

- Imao sam i ja jednu kontru, mogao sam proigrati suigrača... Stvarali smo šanse u nastavku i to je dobro.

U „malim“ utakmicama ide vam dobro, u derbijima baš i ne?

- E, pa sad protiv Dinama želimo pokazati da možemo biti jaki i u derbijima. Igramo doma i moramo ići na pobjedu. Imamo strašnu podršku navijača iza sebe i idemo se baciti na glavu – poručuje Bašić.

Radošević je, pak, zabio pobjedonosni pogodak iako ih je u zadnjih pola sata moglo biti još u mreži Cibalije. Dugopoljski veznjak sjajno je pogodio s 20 metara nakon dodavanja Ercega.

- Drago mi je što sam mogao pomoći momčadi. Možda smo mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika i tako smiriti tenzije. To nam treba biti škola, moramo izvući pouke za sljedeće utakmice – rekao je Radošević.

Linker
26. travanj 2024 13:53