Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX
VELIKI PROBLEMI ZA CRVENE

SPLIT NASTAVIO NEVJEROJATAN NIZ BEZ POBJEDE Dosadom protiv Intera 'udavili' gledatelje

Nogometaši Splita i Intera remizirali su bez golova u prvoj utakmici 7. kola HNL-a, u susretu igranom na Parku mladeži
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 00:16

SPLIT – INTER 0:0
SPLIT – Park mladeži 400.

SPLIT: Duka – Jurendić , Fuštar , Rrahmani , Vitus – Jakić , Čvedukas – Pešić , Bakaj (od 56. Geljić ), Merajić (od 85. Samac) – Bojić (od 74. Mišić). Trener: Lokica.
INTER: Čović – Bosec , Filipović , Komorski , Čeliković (od 46. Mesfin ) – Brlečić , Mazalović – Kolar (od 68. Polizzi), J. Puljić , Blažević (od 89. Zulim) – Altiparmakovski . Trener: Toplak.

Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek) 6. Pomoćnici: Pataki i Šarić. Četvrti sudac: Vidulin. Delegat: Zečević.

Žuti kartoni: Brlečić (40 – prekršaji u nizu), Jakić (69 – oštar prekršaj), Bosec (87 – prekršaj s leđa), Mesfin (88 – prekršaj), Čvedukas (90 – prekršaj), Polizzi (90 – prekršaj).
Crveni kartoni: Jakić (82, drugi žuti, igranje rukom).

Nema kraja kalvariji Splita, nema pobjede na vidiku i tako već 16 utakmica. Posljednja tri boda ostvarena su u Koprivnici 12. ožujka, dakle prije više od pet mjeseci kad je za pobjedu zabio Mišić s bijele točke. Od tada je deset utakmica vodio Goran Sablić, ovo je bila šesta njegova nasljednika Vjekoslava Lokice. Gdje su se Crveni i kome zamjerili, teško je otkriti. Činjenica je da ova aktualna momčad po kvaliteti nije blizu onoj s proljeća ali trud im se ne može oduzeti. Pokušali su i sinoć, pokušao je i Inter ali 0:0 je ostalo od početka do kraja. Bilo je prilika no uzalud, mreže su mirovale.

Zanimljivo prvo poluvrijeme u ravnopravnoj igri i s dosta događaja prezentirali su odabranici Vjekoslava Lokice i Samira Toplaka. U uvodu je dvaput s distance oprobao udarac Bakaj ali u tim pokušajima nije bilo dinamita, Čović je to lako kupio. Onda je s druge strane zaprijetio Puljić s 18 metara, lopta je prošla pored desne vratnice. Još bliže zapravo najbliže pogotku bio je Jakić, također s udaljenosti, pod gredu i Čović se morao dobro opružiti i izbaciti loptu u korner.

Domaći strateg je nakon dva ulaska s klupe Bojića promovirao u udarni sastav a debitirao je Merajić na lijevoj strani dok se Pešić preselio na desnu. Sve kako bi razbio urok i konačno zatresao mrežu. I imao je Pešić lijepu priliku u 27. minuti kad su Crveni brzo izašli sa svoje polovice, Bojić je sačuvao loptu u dvoboju sa Filipovićem te poslao sjajnu dijagonalu za Bakaja. Albanac je vidio dolazak Pešića i ostavio mu loptu na pladnju na 16 metara no udarac je bio neprecizan. Inter također nije mirovao, dapače, imali su i oni do isteka 45. minute tri zgode za dolazak u vodstvo.

Split, 260816. 
Stadion Park Mladezi. 
Utakmica 7. kola MAXtv Prve lige izmedju RNK Split i Inter Zapresica.
Na fotografiji: Elis Bakaj i  Mislav Komorski.
Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
Bozidar Vukicevic / CROPIX / CROPIX

Najprije je Puljić poslao jednu vrlo neugodnu i oštru loptu sa strane na peterac i Duka je izvanredno reagirao, promijenio putanju lopte koja je išla prema Kolaru. Nešto kasnije Altiparmakovski je izbjegao pažnji Splitovih stopera i šutirao prema donjem desnom kutu no nije pogodio. Konačno u 36. minuti Split opet može zahvaliti Duki što je na semaforu ostalo 0:0. Na Mazalovićevu loptu iz dubine najbolje se snašao Kolar, okrenut leđima i u padu vješto je pokušao lobovati vratara domaćih ali ovaj je pokazao čudesne reflekse. Uspio se vratiti i izdužiti se, izvaditi loptu koja je bila na dvadesetak centimetara od prelaska crte. Doista sadržajnih 45 minuta u kojima je samo nedostajalo da netko zabije.

U nastavku smo vidjeli još debitanata, napadača Geljića kod domaćina i Polizzija kod gostiju koji je zauzeo mjesto na lijevom krilu. Osvježenjima prema naprijed oba su trenera pokazala da ne odustaju od tri boda ali tempo je definitivno pao u odnosu na prvi dio. Prilike su se prorijedile, Kolar je u 52. minuti zakasnio na vrlo dobar ubačaj Altiparmakovskog, potom je Bojić testirao spremnost Čovića a Rrahmanijev pokušaj glavom nakon prekida u luku je otišao pored lijeve vratnice.

Mladost – ludost, tako se može opisati ono što je napravio Jakić u 82. minuti. Na centaršut Jurendića iz kornera skočio je visoko i kad je vidio da ne može loptu dohvatiti glavom, pokušao je rukom. Sucu to nije promaklo a kako je Jakić već imao žuti karton morao je na prijevremeno tuširanje. Lokica i tada nije odustao od lova na pobjedu, uveo je mladog Samca.

Linker
20. travanj 2024 15:57