sn ilustracija
SOPIĆ EKSPRESNO DOBIO NASLJEDNIKA

SPORTSKE NOVOSTI EKSKLUZIVNO DOZNAJU Autor bugarskog nogometnog čuda preuzima Dinamo!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. rujan 2016. 10:39

Novi trener Dinama nakon Željka Sopića praktično sigurno bit će - Ivajlo Petev (41)! Trenutačni bugarski izbornik, koji će se u ponedjeljak rastati sa svojim Savezom, za tri-četiri dana trebao bi doći u Zagreb i srediti sve detalje svog ugovora sa zagrebačkim klubom. Saznali smo to jučer, a potvrda je stigla na slučajnom susretu sa savjetnikom Dinama Zdravkom Mamićem. Iako Mamić, nakon što više nema nikakve službene funkcije u maksimirskom klubu, ne želi davati izjave kad je u pitanju Dinamo te stoga sve prebacuje na službene klupske predstavnike, jučer nam je kazao...

- Da, i do mene je došlo da Ivajlo Petev vjerojatno preuzima klupu Dinama!

Pa, ako je i Zdravko Mamić to čuo, onda bismo se mogli kladiti da je to točno, zar ne? Šalu na stranu, ta izjava klupskog savjetnika zapravo znači da je sve gotovo ili vjerojatno gotovo. Znate kako je, dok se ne potpiše ugovor, ništa nije svršeno, ali da je Petev pred vratima Maksimira, to definitivno stoji. S obzirom da je novinar SN-a već dugi niz godina u jako dobrim odnosima s Petevom, nije bilo problema doći do njega.

- Rekli su vam u klubu da sam ja novi trener? Čuli ste to od Zdravka Mamića?

Petev nije želio ništa govoriti unaprijed, zna i on za novinarska cimanja, navlakuše. Zato je još jednom ponovio pitanje jesmo li zaista čuli da je on glavni favorit ili samo provjeravamo što će kazati. Uostalom, ne bi bilo normalno da bilo što kaže prije nego to objave u Maksimiru.

Rasplet za par dana

Ipak, s obzirom da ima maksimalno povjerenje u novinara, kazao je.

- Da, recimo da sam 90 posto novi trener Dinama, ne mogu sad davati neke druge informacije kad su vam tako rekli, ne bi bilo u redu. U ponedjeljak (danas, nap.a.) idem na sastanak u Bugarsku nogometnu federaciju i vjerujem da bi za nekoliko dana sve moglo biti riješeno - kazao je Petev.

Nismo dalje željeli inzistirati na detaljima, ovog puta ne bi bilo korektno od nas. Ali, nije to neko veliko iznenađenje, Sportske novosti su već prvi dan nakon odlaska Zlatka Kranjčara objavile da je Petev jedan od glavnih kandidata za trenera Modrih. On je taj isti dan kazao kako ima posao kao izbornik Bugarske, ali nije govorio neistinu, jer tek je dan kasnije konzultiran iz Maksimira, tek tad su počeli razgovori...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 20:31