Getty Images
REAGIRANJE NA INTERVJU SN-A

SPORTSKI DIREKTOR RIJEKE ZA SN KONAČNO OTKRIO CIJELU ISTINU O TRANSFERU RISTOVSKOG U SPORTING 'Stefan je rekao nekoliko nevjerojatnih neistina!'

Za Sportske Novosti piše sportski direktor Rijeke, Srećko Juričić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2017. 16:46

Dužni smo vam se obratiti reagiranjem nakon što je izišao intervju Stefana Ristovskog u vašem listu. U spomenutom intervjuu naš bivši igrač izrekao je nekoliko nevjerojatnih neistina. Prije svega treba odvojiti igrača Ristovskog prije dobivanja ponude od Sportinga i nakon njezina dobivanja. Naime Stefan je bio oličenje sportaša i igrača koji daje sve za klub, što je klub uvijek cijenio.

Neistina je da mu klub nije ponudio ugovor, već upravo suprotno, na razgovoru o produženju ugovora krajem prošle sezone u Milanu igrač i njegovi agenti su ga odbili rekavši da će o eventualnom novom ugovoru razgovarati tek ako se igrač ne proda kroz ljetni prijelazni rok. Rijeka nije htjela posegnuti za nekim “nepopularnim” rješenjima vezano za produženje jer smo respektirali sportske uspjehe koje je Stefan ostvario s nama te vjerujući na riječ da će u slučaju da igrač ne napravi transfer, on biti ispregovaran s istekom ljetnog prijelaznog roka.

U momentu kada dolazi ponuda Sportinga koju Rijeka odbija ne želeći prodati igrača na prvu ponudu te zauzimajući čvrsti stav u pregovorima s Portugalcima sve se mijenja. Agent i igrač nakon što vide da Rijeka inzistira da igrač ostane najmanje do kraja play-offa LP kreću s pritiskom. Agent i igrač obavještavaju klub da igrač od sutra neće trenirati ni igrati utakmice te da ukoliko taj transfer propadne da više neće biti razgovora o novome ugovoru te da će igrač pričekati istek istog te napustiti klub kao slobodan igrač.

Nakon upozorenja s klupske strane da se s Rijekom na taj način neće razgovarati, agent i igrač ublažuju stav, ali jasno daju do znanja da će pregaziti svoju riječ o produženju ugovora te isto tako najavljuju da igrač više neće moći s istim žarom igrati za Rijeku jer mu je upropaštena prilika života te da njegov odnos prema klubu više neće biti isti.

Nakon svega Rijeka je pokušala dogovoriti sa Sportingom da Ristovski ostane za play-off, čak ponudivši Sportingu značajan novčani iznos da Stefan odigra te utakmice te da se transfer odradi nakon tih utakmica. Sportingov agent i igrač odbijaju ponuđeno te nakon toga Rijeka donosi odluku o prodaji igrača uzevši u obzir sve parametre u ovome poslu.

Naravno da ne biste mislili kako se radi o priči “naša strana, njegova strana”, mi u klubu imamo pismene dokaze o svemu što je ovdje napisano jer su igrač i agent pismenim putem obavještavali klub o svojim razmišljanjima i postupcima.

HNK Rijeci je žao da uopće mora izlaziti s ovakvim priopćenjem jer smo o Stefanu imali samo najbolje riječi te ga smatramo legendom kluba s obzirom na njegov doprinos osvajanju povijesnog naslova, međutim klub i Rijeka su iznad svih i nužno je zbog svih naših navijača da se zna istina koja nije niti bijela niti crna nego je onakva kakva je, čista i jedina, a to je da je Stefan svim silama želio otići iz Rijeke zbog ponude Sportinga i tu ga kao čovjeka koji si rješava egzistenciju shvaćamo.

Žao nam je da je Stefan imao onakav neistinit istup i bacio mrlju na svoj boravak u Rijeci. Još uvijek se nadamo da je to samo neka greška ili da je tako postupio izmanipuliran menadžerskim lažima jer si drugačije ne možemo objasniti njegov istup.

U svakom slučaju, Stefan Ristovski treba biti upamćen kao veliki, trofejni igrač Rijeke koji je jedini loš dan u Rijeci odradio u “oproštajnom” intervjuu u vašem listu. Mi u klubu opraštamo mu taj loš dan i želimo mu sreću u nastavku karijere te želimo da njegov brat Milan, koji je Rijekin igrač postao da bi Stefanu prošlu zimu pokazali koliko ga cijenimo, krene njegovim stopama te si jednoga ostvari afirmaciju u Rijeci.

Linker
23. travanj 2024 09:16