Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
POSTAO VIŠAK

ŠTO SE DOGAĐA IZMEĐU TRENERA I 'IGRAČA OD MILIJUN EURA'? Sammir tražio razgovor, Petev ga prekrižio, sve je jasniji otvoreni sukob

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. svibanj 2017. 21:10

Bez obzira što je Dinamov trener Ivajlo Petev Sammira i Ćorića eliminirao iz udarnog sastava nakon utakmice koju su Modri od Slavena Belupa izgubili u Koprivnici, ipak je iznenađujuće doletjela vijest da je hrvatski Brazilac ostao u Zagrebu te da nije otputovao na utakmicu s Splitom.

Zašto iznenađujuće? Pa iz jednostavnog razloga što na press-konferenciji prije odlaska u Dioklecijanov grad Petev nije kazao kako Sammir ne konkurira za utakmicu te ga nije spomenuo kao ozlijeđenog igrača. Također, Sammir je normalno trenirao cijeli tjedan, kako saznajemo, leđa ga više uopće ne muče, ta neugoda je prošlost.

Nejasni razlozi

Dakle, sasvim je logično pitanje kako “igrač od milijun eura” nije otputovao na tako važnu utakmicu kakva je bila jučer na Parku mladeži? Sammir je doveden da pomogne Dinamu u osvajanju naslova prvaka, a ne da bude višak, koji nije dobar ni za klupu.

Maksimirski zidovi uvijek su imali rupicu kroz koje cure razne informacije. Tako smo saznali da je Sammir nakon posljednjeg treninga pred put u Split tražio razgovor s trenerom Petevom. Zanimalo ga je zašto nije u trenerovu planu, zašto je izgubio status. Sammir je iskusni igrač koji je napunio 30 godina, bivši je hrvatski reprezentativac, igrao je u Španjolskoj, Kini, svojevremeno je bio prvo ime Dinama. Sammira su iz Maksimira zvali, nije se sam nudio... To smo napisali kako bismo objasnili otkuda mu “pravo” tražiti sastanak s trenerom.

I'm coming home!! #dinamozagreb

A photo posted by Jorge Sammir Cruz Campos (@iamsammir) on

Što su si rekli?

Nakon tog sastanka, Petev je odlučio da Sammir ne putuje! Razgovor je vođen u četiri oka, tako da se naravno ne mogu otkriti rečenice koje su jedan drugome izgovorili, kako je razgovor tekao i kako je završio. Može se samo zaključiti da očito Petev i Sammir ne “sanjaju isti san”.

Logično jest da Sammir ne može biti zadovoljan svojim statusom. U Dinamo se vratio igrati, a ne statirati. Tko zna što mu se sve vrti po glavi, ali očito drži da bi, ukoliko Dinamo ne osvoji naslov, on mogao biti proglašen Pedrom. Ta mogućnost mu, naravno, nikako nije po volji. Također, Sammir sigurno smatra da on ne može biti jedini krivac što je Dinamo izgubio od Hajduka i Slavena Belupa te da odgovornost trebaju podnijeti apsolutno svi, od suigrača do trenera.

Konačno, ako se sjećate, Sammir je bio najbolji igrač na utakmici s Osijekom koja je označena najboljom Dinamovom u ovoj sezoni. U derbijima protiv Rijeke na Rujevici i Hajduka u Maksimiru, bio je na razini ostalih, dakle ništa bolji niti lošiji. U Koprivnici je bio loš, ali bilo je u gradu Vegete puno loših.

Ono što svakako ne treba propustiti u ovom slučaju je potez Sammira koji je inicirao sastanak s trenerom. Time je pokazao da mu je stalo, da se nije vratio u Maksimir samo da bi svakog prvog pokupio plaću na blagajni.

S druge strane, Ivajlo Petev također može imati sasvim čvrste argumente što Sammira drži “na ledu”. Kao i Ćorića... Nakon Koprivnice, Dinamo je podigao razinu svoje igre, te nije imao razloga ništa “kemijati” po sastavu. Kad je nakon razgovora sa Sammirom pred put u Split u razgovoru shvatio koliko je ovaj nezadovoljan, vjerojatno je držao da takvog igrača nije pametno voditi na put. Jer nezadovoljan igrač svakako nije idealan za svlačionicu.

Life is fast . Live with style .

A post shared by Jorge Sammir Cruz Campos (@iamsammir) on

Odbacivanje fantazista

U ovom trenutku možemo samo pretpostaviti da se Dinamo neće odreći Sammira s kojim je potpisao ugovor na tri godine. To bi se moglo dogoditi jedino ako bi Sammir sam želio otići, pa bi onda moglo doći do onog poznatog “sporazumnog raskida ugovora”. No, po onome što znamo, Sammiru ne pada napamet otići iz Dinama, jer se vratio da - ostane. Konačno, Ćorić je pred ljetnim odlaskom, pa nema smisla rješavati se još jednog igrača iz kvote fantazista.

S druge strane, veliko je pitanje što će biti s Petevom ako Dinamo ne uzme naslov. Po onome što se može razaznati, vjerojatno više neće biti trener od ljeta. Međutim, ako mu uspije preskočiti Rijeku i uzeti naslov, onda bi mogao ostati. Hoće li tada Petev i Sammir opet sjesti i zaboraviti razgovor od četvrtka? Vrijeme će donijeti odgovore...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. srpanj 2024 09:45