Foto: Tom Dubravec / CROPIX
POVRATAK SUSTAVU

ŠTO TO JOAN CARRILLO SPREMA ZA DERBI PROTIV DINAMA? Otkrivamo vjerojatni sastav i sustav 'Bijelih' za najvećeg rivala i najveću utakmicu u Hrvatskoj

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 21. listopad 2017. 16:04

Kako bi mogao izgledati sastav Hajduka za sutrašnji derbi s Dinamom, što će to Joan Carrillo pripremiti za najvećega rivala na Poljudu?

Španjolski strateg ima svoju viziju, a samo nekoliko dana prije derbija u drugu momčad prebacio je Ahmeda Saida, pa je stoga iz mlade ekipe Bijelih na treninge prve momčadi došao mladi Ivan Delić, najbolji strijelac u sastavu Siniše Oreščanina. Mora Carrillo imati određeni broj napadača za trening pa tako i za klupu, s obzirom na to da Said ne konkurira za derbi.

U obranu se vraća zapovjednik i kapetan Zoran Nižić koji bi u paru s Borjom Lopezom trebao činiti stoperski par pred Danteom Stipicom. Na desnom boku je još otvoren ‘natječaj’ budući da se Josip Juranović ozlijedio protiv Cibalije u završnici, a njegov nastup je pod upitnikom. On bi danas trebao probati trenirati, pa će se vidjeti hoće li konkurirati. U slučaju da Juranović ne može, Carrillo ima dvije opcije - Frana Tudora koji je ofenzivniji, te Ardiana Ismajlija, ukoliko na toj poziciji želi igrača koji će više obavljati defenzivne zadaće. Lijevo će djelovati Hysen Memolla.

Vjerojatni sastav Hajduka za Dinamo

Stipica; Memolla, Lopez, Nižić, Tudor; Bašić, Radošević, Kožulj; Erceg, Hamza, Ohandza

Prošli susret s Cibalijom Carrillo je započeo u fomaciji 4-2-3-1, a onda je sustav u drugom dijelu promijenio u u 4-3-1-2 nakon što je Zvonimir Kožulj ušao umjesto Ivana Pešića. Za vjerovati je da će se Carrillo opet vratiti sustavu koji je implementirao prošle sezone kada je Vlašić igrao polušpicu, no onda je ponovno mijenjao budući da je Niksi prodan u Everton. Na poziciji zadnjega veznoga neupitan je je Josip Radošević, strijelac protiv Cibalije, koji bi trebao biti zadužen za razbijanje protivničkih napada. Uz njega je vrlo vjerojatno da će djelovati Kožulj i Toma Bašić, također strijelac fenomenalnoga pogotka protiv Vinkovčana. Ima Carrillo opciju i s Grkom Savvasom, u sredini terena za pozicijsku igru, pa sad valja vidjeti hoće li se odlučiti za njega ili mobilnije T. Bašića i Kožulja.

U ofenzivnom sektoru je pitanje hoće li igrati s dvije polušpice ili jednom, jer je razlika stoji li ti s druge strane Dinamo ili Cibalia.

Uglavnom, naprijed će vjerojatno biti tercet Hamza Barry, Ante Erceg i Franck Ohandza, pitanje samo u kojem rasporedu. Hoće li Hamza biti centralno sa slobodom kretanja i donošenjem lopti, a Erceg lijevo i Ohandza desno - naprijed, vidjet će se sutra. Postoji mogućnost da Hamza bude malo desno kao što je to znao biti Vlašić, a Erceg polulijevo, malo povučenije, no to su sve nijanse o kojima Carrillo morao odlučiti do sutra poslijepodne kako bi napravio postavu koja bi se pobjedom mogla Dinamu približiti na samo četiri boda zaostatka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
18. travanj 2024 04:55