Ante Vučemilović Šimunović
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
RAZGOVOR ZA SUSJEDNIM STOLOM

SUDAC VELIKOG DERBIJA OTVORIO DUŠU 'Ne mogu shvatiti da me tako napadaju. Dinamo sam oštetio za penal, a Mišiću sam trebao dati crveni...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. prosinac 2016. 17:38

Nakon derbija Dinama i Rijeke zalutali smo u restoran Orkan u Bukovačkoj ulici. Tamo smo sjeli do stola za kojim je sjedilo poznato društvo iz zaprešićkog Intera, predvođeno prvim čovjekom kluba Brankom Laljkom i trenerom Samirom Toplakom. Nakon nekog vremena u restoran je stigao i sudac derbija Ante Vučemilović-Šimunović koji je došao pozdraviti interovce.

Uspjeli smo tako slučajno čuti što je sudac pričao ljudima iz zaprešićkog prvoligaša.

- Ne znam kako ste vi vidjeli moje suđenje, ali svaku odluku sam donio u dobroj vjeri - obratio se Laljku, koji ga je pak priupitao zašto je dao žuti karton Gorgonu zbog prigovora. To mu je bio prvi, nakon toga je nakon starta nad Sigalijem dobio drugi.

- Igrači Rijeke su od samog početka počeli vršiti pritisak na mene, protestirali su gotovo na svaku moju odluku. Gorgonu sam dao žuti karton zbog prigovora jer mi je na engleskom rekao “kad već tako sudiš, uzmi loptu pa ti zabij umjesto Dinama”. Ma, igrači Rijeke su unaprijed došli igrati s mišlju da će ih netko oštetiti. Taj njihov naboj rastao je tijekom utakmice, ja sam te njihove sve jače nasrtaje morao smiriti, zato sam i dao toliki broj opravdanih žutih kartona, što nije moja karakteristika - objašnjavao je Vučemilović Laljku.

- Ne mogu shvatiti da me sad tako optužuju... Pa, mogao sam dati crveni karton Mišiću kad je uletio u Livakovića. Sad sam baš malo prije pregledao snimku, zaista sam mogao pokazati crveni. Isto sam u analizi snimke vidio da sam mogao dosuditi jedanaesterac za Dinamo, da, igrao je Bradarić rukom. Međutim, ja to tako uživo nisam vidio... A sad me tako napadaju iz Rijeke da sam ih onemogućio da dođu do pobjede, da sam sudio za Dinamo. To nije tako, sudio sam najbolje što mogu, sudio ono što sam vidio. Maleš, Bradarić i Mišić su stalno igrali na rubu prekršaja, a Vešović svakom svojom reakcijom dovodi do nervoze baš sve, protivničke igrače, suce, svoje igrače... Onda taj Zuta, nekoliko puta vidi da je aut za Dinamo, a onda se čudi, maše rukama. Eto, sad se zaista ne osjećam dobro, a to nisam zaslužio - završio je Vučemilović svoj razgovor s društvom iz Intera.

Suci inače ne smiju davati izjave novinarima, pa još jednom naglašavamo da smo samo napisali ono što su razgovarali sudac Vučemilović i Branko Laljak. Držimo da nije loše u ovoj zapaljivoj situaciji nakon derbija vidjeti i sučevo viđenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 23:13