Tea Cimas / Cropix
KEK POJAČAVA OBRANU

'SVAKA ČAS HAJDUKU, ALI SVE OVISI SAMO O NAMA' Vraća se Rijekin razarač: 'U svlačionici se uopće ne raspravlja o odlasku Matjaža Keka'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 10. svibanj 2017. 12:54

Nakon kišnog ponedjeljka u kojem je preostalih petstotinjak ulaznica za 131. “jadranski derbi” nestalo u trenu, utorak je umjesto najavljenog razvedravanja donio novu naoblaku na Kvarneru.

Iz tmurnih oblaka pala je i poneka kap kiše, no to nije poremetilo uobičajeni raspored na Rujevici. Ni vijest o odlasku Matjaža Keka na koncu sezone, koja je poput bombe odjeknula u nedjelju i koju je slovenski trener promptno demantirao dan kasnije u programu Radio Rijeke, kao ni dramatične glasine koje su slijedile dan kasnije u kojima se spominjala prodaja kluba i igrača, prema riječima Mate Maleša nisu uspjele zamutiti pogled na jedino što je trenutno bitno.

- U svlačionici nije bilo rasprave na tu temu. Mislim da je svim igračima na pameti samo Hajduk i kako u subotu odigrati što bolje utakmicu koja nas može dodatno približiti naslovu. Mene osobno takve glasine nikad posebno ne interesiraju i ne uzbuđuju, pa ih ni ne želim posebno analizirati - izjavio je Maleš koji je poraz protiv Lokomotive odradio na klupi.

- Nakon poraza bili smo utučeni. Nije lako kada u zadnjoj minuti dobiješ gol iz penala, ali bili smo i nakon Istre. Želja za pobjedom bila je neupitna, ali svi smo mi ljudi i postoje dani kada smo bolji ili gori. Nažalost, nismo nepobjedivi i doživjeli smo prvi poraz ove sezone. Lokomotiva je iskoristila prigodu, no to nije razlog zbog kojeg smo iz vida izgubili naš cilj. Svi smo itekako svjesni koliko loše smo odigrali utakmicu i već u subotu imamo prigodu sve to popraviti. Imamo pet bodova prednosti i vjerujem da ćemo nakon subotnjeg ogleda imati najmanje toliko više od Dinama - uvjeren je Maleš, koji izostankom Franka Andrijaševića (tri žuta) ponovno ulazi u Kekove kombinacije za početnih jedanaest.

Ulazak kapetana s klupe otkrit će i dio taktike Rijeke. Maleš u sredini bit će znak da Kek baca naglasak na obranu.

- Igrati s Frankom ili bez njega u sastavu nije isto, istodobno sigurno da je pred nama jedan drugačiji Hajduk u odnosu na posljednju utakmicu. Odgledali smo njihovu utakmicu s Osijekom, i uz sav respekt prema igri koju su pokazali, mislim da ipak sve ovisi samo o nama. Boljeg motiva od naslova teško je pronaći - zaključio je Maleš.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:50