CROPIX
TKO JE ŠTO KUPIO NA BILOJ NOĆI

SVAKA ČAST BECKHAMU, ALI HRVATSKO ČUDO PAMTI CIJELI SVIJET Janica pomela nogometnog velikana: Evo za koliko je prodana legendarna rukavica sa Sljemena

BILA NOĆ Na aukciji sportskih rekvizita u hotelu Le Meridien Lav prikupljeno 54.000 kuna
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. veljača 2017. 10:50

Skijaška rukavica Janice Kostelić s legendarne Snježne kraljice na Sljemenu iz 2006. godine dosegnula je cijenu od 12.000 kuna i postao najvredni artikal na donatorskoj aukciji organiziranoj tijekom humanitarne svečanosti Bila noć u hotelu Lav Le Meridien u Podstrani pokraj Splita čiji je kompletni prihod namijenjen Odjelu neurokirurgije splitskog KBC-a. Janičinu skijašku rukavicu otkupila je splitska trgovačka tvrtka Victa, odnosno predstavnik te obiteljske tvrtke.

Nakon Janičine rukavice najveću je cijenu dosegao dres Darija Srne iz utakmice Hrvatska i Španjolske s prošloljetnog Europskog nogometnog prvenstva. Pretposljednji Srnin dres iz velike reprezentativne karijere promijenio je vlasnika za 5500 kuna.

Potom je slijedila kategorija od artikala 5000 kuna. Dres Marija Pašalića iz AC Milana, originalni primjerak s jedne od siječanjskih utakmica Rossonera otišao je u ruke Zvonimira Akrapa iz menadžmenta Splitske banke. Premda je kapetan Hajduka Zoran Nižić najavio “zajedno sa suigračima borit ću se za Pašalićev dres”, hajdukovci nisu u tome uspjeli. Akrap je uz dres dobio i Pašalićeve kopačke.

Hrvoje Vejić, nekadašnji kapetan Bijelih, svojim sinovima je kući ponio dres Davida Beckhama iz reprezentacije Engleske s utakmice protiv Hrvatske odigrane 2003. godine u Ipswichu.

- U prvom trenu sam mislio licitirati za dres Dina Rađe, ali onda sam se prebacio na Beckhama. Dres izgleda kao da je jučer skinut s Beckhama, još ima i tragova trave na dresu - objasnio je Vejić, koji na licitaciji nije imao konkurenciju.

- Odmah sam u startu stavio ponudu koja se nije mogla odbiti. Sedmica je i moj broj koji sam nosio u Hajduku.

Za 5000 kuna dobio je Vejić Beckhamov dres, a isto toliko je plaćen i retro dres Dina Rađe, legendarna 14-ica iz Jugoplastike. Za dres hrvatskog rukometnog reprezentativca Domagoja Duvnjaka, koji je aukciji donirala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, 4500 kuna platio je župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja. Za Perišićev dres plaćeno je 4300 kuna, dok je dres Nikole Kalinića iz Fiorentine otišao za 3000 kuna, dok je kandidat za splitskog gradonačelnika na sljedećim izborima Andro Krstulović-Opara platio 2000 kuna za sprinterice Blanke Vlašić.

Ukupno je donacijama prikupljeno 54.000 kuna, a zajedno s prodajom više od 600 ulaznica ukupni prihod Bile noći procjenjuje se na približno 300.000 kuna za Odjel neurokirugije splitskog KBC-a.

Linker
25. travanj 2024 15:46