CROPIX
OVAKVA PRILIKA SE NE PROPUŠTA

SVE JE JASNO, RIJEKA VEĆ DANAS MOŽE SLAVITI POVIJESNI NASLOV PRVAKA Dinamova najveća nada se već predala? Najslabija momčad lige je - prepolovljena!

Čak pet standardnih igrača Cibalije neće igrati protiv Rijeke u nedjeljnoj utakmici
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. svibanj 2017. 13:54

Sada dvojbe više nema. Ako nogometaši Rijeke u nedjelju na Rujevici pobijede Cibaliju, prvi put u povijesti osvojit će naslov prvaka Hrvatske! To je ujedno i polazna točka za svaku kalkulaciju raspleta HNL-a za posljednja dva kola u kojima Riječane milimetri dijele od povijesnog uspjeha.

Bilo je puno upitnika uoči gostovanja Rijeke u Koprivnici, negativna tradicija bila je polazišna točka za pitanja “što ako“, ali sada je potpuno jasno da je momčad Matjaža Keka došla na prag osvajanja povijesne titule. Potrebno je još samo odškrinuti vrata i zapaliti Kvarner…

Doduše, Rijeka može i do titule čak i prije utakmice protiv Cibalije, ali za to treba pomoć Osijeka koji bi, ako ostane neporažen u ogledu s Modrima, mogao Bijele promovirati u prvaka 15-ak minuta prije njihova sraza na Rujevici. Riječani sve drže u svojim rukama.

Dinamo sada sve svoje nade u obranu naslova prvaka polaže u Cibaliju i njihov silni motiv u borbi za ostanak koja se, ako je suditi po tome da se veliki broj njihovih igrača (čak pet iz prve momčadi) odlučio “čistiti“ na Rujevici iduće nedjelje, već predala za idući susret. Isto su Vinkovčani napravili i prilikom posljednjeg gostovanja kod Dinama na Maksimiru, a u takvom ozračju, u grotlu Rujevice, teško je očekivati čudo.

Uz to, čak i da Rijeka ne pobijedi Cibaliju, a Dinamo slavi kod Osijeka, Bijelima na Maksimiru igraju dva znaka. U slučaju remija za titulu im je dovoljan i poraz s dva pogotka razlike, u slučaju poraza remi, ali.

Povijesna šansa

Rujevica će u nedjelju gorjeti, zbog razlike u kvaliteti momčad Matjaža Keka imat će najveću priliku u klupskoj povijesti, zbog razlike u kvaliteti možemo slobodno reći i nikad veću za osvojiti naslov prvaka i prekinuti Dinamovu dominaciju i u zadnje kolo otići na Maksimir slaviti. Rijekina sezona su idućih 90 minuta!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:47