Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SJAJNO RASPOLOŽEN

SVI SAMO ČEKAJU FEŠTU, ALI MATJAŽ KEK UPOZORAVA 'Pred nama je velika obaveza prema četiri, pet tisuća naših navijača u Maksimiru'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 20:53

Odličnog raspoloženja stigao je Matjaž Kek na konferenciju za novinare pred gostovanje na Maksimiru na koje njegova momčad ide lišena bilo kakvog rezultatskog imperativa. Želju da ‘na noge’ Dinamu odu kao prvaci Hrvatske njegovi su igrači uspjeli ostvariti, ali to ne znači da u Zagreb idu igrati prijateljsku utakmicu. Ne bi bilo ni dobro, fešta na Korzu je već organizirana, a nitko ne želi da pjenušac bude gorkog okusa kao one 2006. godine kada je Rijeka protiv Varteksa osvojila Kup, ali je teškim porazom u uzvratnoj utakmici (1:5) uvelike pokvareno slavlje.

- Unatoč tom silnom pražnjenju, pred nama je velika obaveza prema četiri, pet tisuća naših navijača koji će biti u Maksimiru. Samo lud čovjek to neće poštivati i neće napraviti sve da bi te ljudi i navijače oko sebe zadovoljio. U jednu ruku, ovo nam je najteža utakmica, jer se igra, uz nas, protiv najkvalitetnije momčadi i to još na njihovu travnjaku, u drugu, i najlakša jer smo svoje napravili, pritiska više nema takvog. Kao trener očekujem pravu Rijeku, koja će već na ovoj utakmici početi braniti prvenstvo koje je zasluženo osvojila - istaknuo je Kek koji se nije složio s konstatacijom da je Rijeka dočekala privilegij za otići u Maksimir igrati bez grča.

- Bez grča ne možeš ići u Maksimir. Tlačili su nas, u pozitivnom smislu, moraš imati poštovanje prema momčadi koja je uz tebe najbolja. Igrači znaju što od njih očekujem. Za mene će protokol za ovu utakmicu biti isti kao i za dosadašnjih 35, u pripremi momčadi ćemo napraviti sve i ništa ne želim prepustiti slučaju - poručio je trener Bijelih.

Linker
25. travanj 2024 05:55