Bišćan Rudeš / Srdjan Vrancic / Hanza Media
PRVI PUT U POVIJESTI HRVATSKE

SVJETSKA SENZACIJA U HRVATSKOM NOGOMETU Rudeš postaje filijala kluba koji je igrao finale Kupa UEFE protiv Bišćanovog Liverpoola, i ide u prvu ligu!?

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 28. listopad 2016. 10:32

Baš kao u kultom mjuziklu “Priča sa zapadne strane” Roberta Wisea i Jeromea Robbinsa iz 1961. nagrađenom s 10 oscara, a u kojem igra slavna Natalie Wood, tako se u priči sa zapadne strane Zagreba stvara lijepa priča o jednom nogometnom klubu.

NK Rudeš bio je prije osam sezona četvrtoligaš, boravio je dvije sezone u trećoj ligi, a u svojoj petoj sezoni u drugoligaškom društvu Rudeš drži vrh ljestvice i bori se za ulazak u elitni razred hrvatskog nogometa. Nakon neviđenog trilera s Rijekom u kupu, momčad koju vodi naš proslavljeni reprezentativac Igor Bišćan s pravom računa na nastavak vrlo lijepe priče. Iako su igrali bez osam standardnih prvotimaca, Bišćanovi igrači zamalo su ponizili trenutačno najjaču hrvatsku momčad poništivši njihovih 3-0 iz prvog poluvremena za 3-3 i produžetke u kojima su ipak poklekli.

Golovi: 0:1 (15.15 na videu), 0:2 (17.40), 0:3 (42.30), 1:3 (1.19.20), 2:3 (1.28.55), 3:3 (1.47.00), 3:4 (2.20.53), 3:5 (2.28.10)

Bišćan s pravom može biti ponosan:

- Jesam, jako, teško je bilo u produžecima jer su svi moji igrači imali grčeve nakon tolikog utroška snage. Nisam sretan jer sam poražen, ali smo puno toga dobili ovom utakmicom. Stvarno su super dečki, zaslužuju puno bolje, malo mi smeta što se sve u ovom klubu veže uz mene jer su oni ti koji odlučuju na terenu.

Priču o Rudešu koji grabi prema prvoj ligi dopunio je sportski direktor Ivan Knežević. Nažalost, problemi postoje kao i u svakoj sportskoj sredini:

- Uz najmanji proračun u drugoj ligi od samo 1,2 milijuna kuna, mi smo na vrhu. Sada idemo kod Solina pobijediti, no ulazak u prvu ligu bio bi slijepa avantura ako ne “nađem” predsjednika jer smo trenutačno bez prave uprave. Pokušavamo podići razinu stranim ulaganjem, dolaze nam predstavnici jednog španjolskog prvoligaša koji je izrazio želju da im mi budemo baza za skautiranje za sve zemlje bivše Jugoslavije. To bi nas spasilo i stavilo u lijepu situaciju. Nadam se da će se to ostvariti i tada napadamo prvu ligu bez “kompleksa”.

Knežević to nije rekao, no riječ je o Alavesu, klubu koji je 2001. godine igrao finale tadašnjeg Kupa UEFE upravo protiv Bišćanovog Liverpoola, a koji bi “simbiozom” s Rudešom Bišćanovoj momčadi dao dodatni zalet za prvu ligu. Neki će opet reći, bilo bi to pojačavanje “tramvaj lige”, no Rudeš to zaslužuje.

Ako ne pogazi obećanje, puno će doprinijeti i gradonačelnik Milan Bandić koji je Rudešu opet obećao pomoć:

- Vjerujem gradonačelniku, obećao je tribine, još jedno igralište, popravak terena da ne igramo vječito u kaljuži, reflektore da imamo uvjete za prvu ligu, zaključio je Knežević.

- Dosad nas nije nikad iznevjerio, vjerujem mu na riječ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:03