CROPIX
FENG U RUDEŠU

TAKO TO RADE KLUBOVI S VELIKIM AMBICIJAMA Prvi Kinez u hrvatskom nogometu napada dinamovce!

RUDEŠ U subotu, dan prije okršaja s Dinamom, i službeno su predstavljena četiri klupska pojačanja koja bi trebala pridonijeti ostanku u eliti
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 10. rujan 2017. 16:33

U maniri klubova s velikim ambicijama Rudeš je i službeno predstavio četiri svoja pojačanja koje bi klubu trebali pomoći u ostvarenju osnovnog cilja - ostanka u Prvoj HNL. Tomislav Barbarić, Samir Fazli, Mario Budimir i prvi kineski igrač u elitnom razredu hrvatskog nogometa Boyuan Feng sasvim sigurno nisu došli u Rudeš da bi u njemu imali epizodne uloge.

Dobar izbor

Stoper Barbarić (28) najpoznatije je ime od ove četvorke, bivši igrač Dinama i Lokomotive koji je u Rudeš stigao iz belgijskog Kortrijka.

- Zaželio sam se Zagreba i mislim da je dolazak u Rudeš odličan izbor iako se sve odigralo nekako brzo u završnici prijelaznog roka. Smatram da svojim iskustvom mogu pomoći i sebi i momčadi, a jedino mi je žao što neću imati pravo nastupa u današnjoj utakmici protiv “svog” Dinama, no nadam se da će i za to biti prigode do kraja prvenstva. Osnovni cilj je ostanak u ligi za koji sam uvjeren da ga možemo ostvariti - rekao nam je Barbarić.

Tomislav Barbarić, Boyuan Feng i Mario Budimir
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Tomislav Barbarić, Boyuan Feng i Mario Budimir

Napadač Mario Budimir (31) nakon godinu i pol dana “odmaranja” od nogometa vraća se u dresu Rudeša na veliku scenu, a pravo nastupa imati će već danas protiv Dinama.

- Prošlo je razdoblje u kojem mi je ponestalo motiva za nogomet. Bilo je tu svega, no svakako se veselim novom izazovu. Smatram da možemo biti konkurentni gotovo svim momčadima u ligi, a protiv Dinama u Maksimiru želja nam je ostaviti što bolji dojam, prije dvoboja sa suparnicima približno naše kvalitete - istaknuo je Budimir.

Izvjesniji ostanak

Protiv Dinama u Maksimiru mogao bi zaigrati i kineski napadač Boyuan Feng kojem je dolazak u Rudeš prvo iskustvo izvan Kine.

- Još se privikavam na novu sredinu, no za sada je sve u najboljem redu, a nadam se da će tako biti i na travnjaku - kazao je Feng.

I naposljetku, napad Rudeša pojačao je i 26-godišnji Makedonac Samir Fazli s iskustvom igranja u Nizozemskoj i Švicarskoj.

- Najprije moram izboriti mjesto u prvoj momčadi, a nakon toga se nadam da će uslijediti i pogoci. Da ne vjerujem u sebe, ne bih ni dolazio u Rudeš - zaključio je Fazli.

S navedenim pojačanjima ostanak Rudeša u Prvoj HNL sasvim sigurno bi se trebao dojmiti kao realnija opcija nego do sada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 12:48