Foto: Damir Krajac / CROPIX
TRAŽI SE NASLJEDNIK

TKO ĆE ZAMJENITI 'ODBJEGLOG' DINAMOVCA, DOSAD VJEROJATNO I NAJBOLJEG MEĐU MODRIMA? Mario Cvitanović ponudio odgovor, protiv Rudeša 'kvalifikacije'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. rujan 2017. 12:56

Junior Fernandes, zapravo, jedan je od rijetkih igrača u Dinamu koji nema zamjenu. Igrača kojemu je pozicija na lijevom krilu prirodna i koji bi odmah mogao zauzeti to ispražnjeno mjesto. Primjerice, Soudanija na desnoj strani može zamijeniti Olmo, tu poziciju često je igrao i Fiolić, pa i Gojak, koji je ipak više igrač za središnje pozicije.

Međutim, sjećamo se, kad proljetos nije bilo Fernandesa, bio je tu Guilherme, a kad nije igrao on, na lijevom krilu je zaigrao Ćorić. Ante je trenutno ozlijeđen i izvan forme, a kad igra, onda je primarno “desetka”, tu se vidi, tu ga vidi i Mario Cvitanović. Uostalom, nije baš da je proljetos igrao nešto posebno dobro na tom mjestu.

Ne zaboravimo, iz Dinama je ljetos otišao i Mario Šitum, kojemu je lijevo krilo najdraža i najbolja pozicija. Znači, kratko i jasno, morat će Dinamov trener nešto iskemijati.

Zagreb, 200817. 
Maksimir.
Stadion Dinamo.
Nogometna utakmica prve HNL-e izmedju Dinama i Slaven Belupa.
Na fotografiji: Olmo i Doumbia.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Jaki kandidati

Uzmimo da Ćorić, unatoč svemu, jest jedna od opcija, možda ne prva, a osim njega tu su još trojica - Olmo, Gojak i Fiolić. Primjerice, Gojak je igrač koji je u karijeri igrao valjda sve pozicije od centra prema naprijed, još uvijek se nije isprofilirao. Je li, dakle, Gojak taj koji će zamijeniti Fernandesa?

- O Gojaku mogu pričati dva sata kao i o drugima. On izuzetno voli nogomet, živi nogomet, želi uspjeh i želi napredovati. Na tom putu su oscilacije poželjne i moguće, ali pokazuje i silnu energiju i želju za uspjehom. On je polivalentan, ali ne samo on, imamo dosta takvih igrača, nema puno univerzalaca. Svi prema naprijed i u vezi mogu biti polivalentni. Još se nismo dovoljno isprofilirali pozicijski, i to je ono na čemu još treba raditi. Svi su ti vezni igrali više pozicija, neki čak i u špici. Treba im vremena, ali na nama je da im pronađemo jasne pozicije i da se oni identificiraju s tim pozicijama - rekao je Mario Cvitanović.

Zagreb, 160817.
Stadion u Maksimiru, Maksimirska 128.
Konferencija za medije GNK Dinamo dan uoci prve utakmice doigravanja Europa lige protiv albanskog Skenderbeua.
Na fotografiji: Mario Cvitanovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX *** Local Caption *** Zagreb, 16.08,.2017 - Nogomet: Konferencija za medije GNK Dinamo
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dakle, već od nedjelje vidjet ćemo u kojem smjeru ide ta priča, tko će prvi stati u kopačke Juniora Fernandesa. Jer, da stvar bude gora, Junior je ovog ljeta odigrao sve utakmice, jednom je samo na njegovoj poziciji bio Dani Olmo, kad je on zaigrao na desnoj strani.

Ali, sad Olmo više figurira kao “desetka”, pogotovo dok nema Ćorića. Fiolić je češće desno, premda, nije isključeno da baš on bude “taj”. Imaju Modri dovoljno utakmica do zime da se uspiju isprofilirati, a tada možda i dođe neki krilni napadač.

Zagreb, 270717. 
Stadion Maksimir.
Prva utakmica 3. pretkola UEFA Europa lige, 
GNK Dinamo - Odd BK. 
Na fotografiji: Junior Fernandes, Domagoj Antolic slavlje gol.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zanimljivi klinci

Početkom kolovoza počeli su u Maksimiru razmišljati o dovođenju jednog takvog igrača, zamjenu za Fernandesa, jer bili su tada svjesni da bi Fernandes mogao otići. Ako ne sad, onda na zimu. Međutim, pravog igrača nisu uspjeli uloviti. Čileanac je otišao i sad situacija izgleda ovako.

Ima, za budućnost, Mario Cvitanović igrače u mlađim uzrastima. Mogao bi tu poziciju igrati Dario Špikić, osamnaestogodišnjak iz Dinama II, a to je i prirodna pozicija Antonija Marina, šesnaestogodišnjaka, po mnogima trenutno najvećeg Dinamova talenta, na koga su oči već bacili inozemni velikani.

No, za njega je nedvojbeno još prerano, mora Cvitanović do zime rješenja pronaći u svom dvorištu. Rudeš je u nedjelju “prva kvalifikacijska utakmica”, zanimljivo će biti vidjeti tko ima “pole position”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:26