Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
NIJE SVE IZGUBLJENO...

TKO JOŠ MOŽE SPASITI DINAMO? Oni su im posljednja nada: Rijeka na korak od svrgavanja Modrih s trona, pogledajte kalkulacije do kraja sezone

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2017. 00:21

Nadali su se u Hajduku da će im Hajduk napraviti uslugu i oteti bodove Rijeci na Rujevici. Ali nije se dogodilo. Rijeka je pobijedila s 2:0 i tri kola prije kraja Prve HNL vodi ispred Dinama s pet bodova razlike.

Rijeka do kraja sezone ima još tri utakmice, gostovanje kod Slaven Belupa, domaći ogled protiv Cibalije i gostovanje kod Dinama na Maksimiru 27. svibnja. Dakle, Dinamu uslugu mogu napraviti još Slaven Belupo i Cibalia, prije međusobnog sraza na Maksimiru. Ukoliko Slaven Belupo ili Cibalia uspiju pobijediti Rijeku nekim slučajem, Dinamu bi bile dovoljne pobjede u tri preostala kola do kraja za naslov (Istra, Osijek i Rijeka).

Željko Kopić je nedavno sa Slaven Belupom uspio pobijediti Dinamo, a veliko je pitanje može li sata srušiti i Kekovu momčad. Kako bilo, dojam je nakon pogleda na raspored da je upravo Slaven Belupo jedina Dinamova nada. Jer teško je očekivati da pretposljednja Cibalia može napraviti čudo.

U slučaju da Slaven Belupo ili Cibalia recimo odigraju remi protiv Rijeke, Dinamu bi i dalje bile potrebne sve tri pobjede, ali bi ona u posljednjem kolu protiv Rijeke morala biti najmanje s tri ili više golova razlike radi međusobnog omjera.

Kako bilo, Rijeka je vrlo blizu svrgavanja Dinama nakon 11-godišnje vladavine...

Rijekin raspored do kraja sezone:

17.5. Slaven Belupo - RIJEKA

20.5. RIJEKA - Cibalia

27.5. Dinamo - RIJEKA

Dinamov raspored do kraja sezone:

17.5. DINAMO - Istra 1961

20.5. Osijek - DINAMO

27.5. DINAMO -Rijeka

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 08:00