CROPIX
IGRAČI NISU BILI TAKO MIRNI

TKO MISLI DA SU SUCI POMOGLI DINAMU TREBA POSLUŠATI RIJEČI 'OŠTEĆENOG PROTIVNIKA' 'Dinamo je zasluženo dobio, zaleđa uopće nisu bitna'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. veljača 2017. 18:50

Direktor Zvonimir Šimunović o situacijama u kojima je Slaven Belupo oštećen

Činjenica je da Slaven Belupo u Maksimiru nije uspio biti previše opasan prema naprijed, izuzme li se ona prilika Gordana Barića u samoj završnici kad je možda trebao biti malo sebičniji i umjesto asistencije uputiti udarac prema Livakoviću. S obzirom na to da nisu uspjeli opasnije zaprijetiti, ne mogu Farmaceuti ni previše žaliti zbog poraza, opći je dojam da je on realan odraz zbivanja na terenu.

Što se tiče situacije koja je presudila pobjednika, ona je vrlo čista. Josip Tadić rukom je zaustavio udarac Dinamova igrača u šesnaestercu Slavena Belupa i sudac Tihomir Pejin nije pogriješio što je pokazao na bijelu točku. Iz koprivničkog tabora na tu odluku nije bilo prigovora, međutim, nekim je Slavenovim igračima i navijačima zasmetalo nešto drugo.

Kopić bez komentara

Naime, u dvije situacije pomoćni suci Bojan Zobenica i Kruno Šarić podigli su svoje zastavice označavajući zaleđa Slavenovih igrača, iako pregled snimki pokazuje da se Heber i Christensen nisu nalazili u nedozvoljenim pozicijama. U oba navrata koprivnički su nogometaši imali otvoren put prema vratima, tko zna što bi se dogodilo da su izašli sami pred Livakovića. Pogotovo to vrijedi za Hebera, kojem je nepostojeće zaleđe označeno tri minute prije vodećeg pogotka Dinama. Možda bi susret imao potpuno drugačiji tijek da je Brazilac tada poentirao...

Ostaje dojam da je Slaven oštećen u te dvije situacije, da je zaustavljen u trenucima koji su za suparnika mogli biti dosta opasni, iako u koprivničkom klubu nisu tome željeli pridavati previše pažnje. Trener Željko Kopić poznat je po tome da nikad ne komentira sudačke odluke, toga se držao i ovaj put.

- Dinamo je zasluženo pobijedio, zaleđa nisu bitna - bio je kratak komentar Slavenova direktora Zvonimira Šimunovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 04:50