Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PROCIJENIO TRANSFERMARKT

TKO SU NAJVEĆI DOBITNICI, A TKO GUBITNICI PRVE HNL? Ćorić najvrijedniji, a vrijednost modrog braniča i Rijekinog napadača rapidno je porasla

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. ožujak 2017. 13:13

Ante Ćorić i dalje je najvrijedniji je igrač HNL-a, procijenjen je na 10 milijuna eura! Zaključak je to ‘refresha’ Transfermarkta, internetske stranice koja se bavi vrijednostima nogometaša. Doduše, Ćorić je svoj naslov već i ranije imao u rukama, ostao je na istoj brojci, ali sad mu za vrat puše klupski kolega i ponajbolji prijatelj.

Dakle, Filip Benković najveći je dobitnik osvježavanja cijena na ovoj popularnoj stranici, vrijednost Dinamova stopera skočila je s tri na čak sedam milijuna eura. I time je već sad drugi, odmah nakon Ćorića, najskuplji igrač lige. Premda je već tri mjeseca ozlijeđen i daleko od terena, Benkoviću je Transfermarkt valorizirao dobre igre i veliku minutažu u jesenskom dijelu prvenstva, a nije vjerojatno ostao imun niti na činjenicu da je Dinamo za njega već odbijao ponude oko 12 milijuna eura. Pred Benkovićem je, ne pođe li nešto po zlu, sigurno i daljnji rast vrijednost.

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Jasno, najviše je ‘profitera’ među Riječanima, logično, najbolji igrača HNL-a ove sezone Franko Andrijašević sad vrijedi četiri milijuna eura, za razliku od prijašnjih 1,75 milijuna. Narasle su cijene gotovo čitavoj Rijekinoj momčadi, Ristovskom, Bradariću, Mišiću, Gorgonu, Elezu, Gavranoviću... pala je, opet logično, jedino Bezjaku. Osim Benkovića, pak, u Dinamu su rasli Guilherme, Gojak, Pavičić, Knežević...

Zagreb, 010317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica prvog polufinala Hrvatskog nogometnog kupa,
GNK Dinamo - RNK Split.
Na fotografiji: slavlje GNK Dinamo nakon prvog gola, Ante Coric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Zapravo, mnogim je igračima iz HNL-a cijena je veća nego prije. Recimo, više vrijede i hajdukovci Nižić, Bašić, Erceg, Futacs, Tudor..., Lokosi Majer i Ivanušec narasli su za oko 800 tisuća, Transfermarkt je nagradio dobru sezonu Koprivničanaca Hebera i Katića, Osječana Baraća, interovaca Puljića i Filipovića, dakako i najboljeg strijelca lige Ejupija.

A tko je ‘flop’? Nema ni tu puno iznenađenja, oni od kojih se najviše očekivalo, a koji su najmanje pokazali, iz raznih razloga. Henriquez je na cijeni izgubio čak milijun eura, Machado i Vlašić po pola milijuna, a Transfermarkt je kaznio i Rrahmanija, od kosovskog reprezentativca u dresu Lokomotive očito je više očekivao. Kao i od hrvatskog internacionalca Schildenfelda u Dinamu.

TOP 5 NAJVEĆIH DOBITNIKA

1. Filip Benković

dosad 3 milijuna eura

odsad 7 milijuna eura

2. Franko Andrijašević

dosad 1,75 milijuna eura

odsad 4 milijuna eura

3. Marcos Guilherme

dosad 3 milijuna eura

odsad 4 milijuna eura

4. Stefan Ristovski

dosad 1,5 milijuna eura

odsad 2,5 milijuna eura

5. Filip Bradarić

dosad 1 milijun eura

odsad 2 milijuna eura

TOP 5 NAJVEĆIH GUBITNIKA

1. Angelo Henriquez

dosad 4 milijuna eura

odsad 3 milijuna eura

2. Nikola Vlašić

dosad 4,5 milijuna eura

odsad 4 milijuna eura

3. Paulo Machado

dosad 1,5 milijuna eura

odsad 1 milijun eura

4. Amir Rrahmani

dosad 1,75 milijuna eura

odsad 1,45 milijuna eura

5. Gordon Schildenfeld

dosad 1 milijun eura

odsad 0,75 milijuna eura

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:32