Instagram Djordje Panic
ANONIMUSI U SPLITU

TKO SU ZAGONETNI HAJDUKOVI ISLANĐANI? Zabranjen im je razgovor s novinarima, ali okolnim putem se ipak nešto doznalo

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. listopad 2016. 10:10

Pojava dvojice igrača s Islanda na probi u Hajduku izazvala je veliko zanimanje navijača. Čak i kada dolaze na provjeru u B momčad Bijelih, kao što se ovog puta dogodilo, Islanđani su vijest.

Zato su medijski interesantni iako nisu igrači Hajduka i uvijek postoji realna mogućnost da u konačnici ne potpišu ugovor s Hajdukom. Što bi rekli vječni optimisti, šanse su najmanje 50 %, jer jedna strana uvijek ima izraženu želju. Ali, šalu na stranu, Islanđani su u Splitu primljeni kao velika zanimljivost.

- Svima su Islanđani ostali u odličnoj uspomeni s Eura, zato je interesantno saznati kako su uopće došli do Poljuda. Ne sjećam se da je neki Islanđanin bio u Hajduku - kazao nam je Ante Božić, umirovljenik HV-a i dugogodišnji pretplatnik Bijelih.

Istina, nije Islanđanin još bio među Bijelima, ali ove sezone ruše se tradicije i statistike. Dapače, okreće se smjer, jer do sada su igrači iz hrvatskih prvoligaša i drugoligaša odlazili na Island, ali vremena se mijenjaju. Kada se zapodjene priča o Islanđanima na Poljudu, prvo se mora kazati da Panić i Jonasson ne smiju u medije. Dok ne potpišu za Bijele ili dok ne otiđu s Poljuda, imaju veto na medijske razgovore. U istoj je kategoriji i Stanko Vidaković, nekadašnji igrač Omiša koji se nogometom bavio na Islandu, pa otuda i njegova posrednička uloga pri dolasku dva igrača s Islanda na poljudsku probu.

- Svaki razgovor u medijima može svima naštetiti - objasnio je Vidaković koji je očito dobio upute s Poljuda kako se ponašati za vrijeme probe.

Pravila treba poštivati, ali ipak se “okolnim putevima” moglo nešto i doznati o napadačima sa Islanda. Dakle, Panić je podrijetlom s Balkana, kako mu i prezime sugerira, ali rođen je na Islandu i reprezentativac je te Zemlje Gejzira u selekciji do 17 godina. Što je još zanimljivije, Panić na dresu nosi broj četiri. Visok je 176 cm, igra na poziciji krilnog napadača i član je islandskog Fjolnira u kojem je igrao za momčad do 19 godina.

Njegov suigrač iz tog istog Fjolnira, 18-godišnji Aegir Jarl Jonasson je “devetka”, klasični snažni centarfor koji u sebi utjelovljuje islandsku upornost. Pokušat će se Jonasson i Panić dokazati u B momčadi Hajduka, a potom što bude. Kažu Islanđani da prvoligaš Fjolnir ima odličnu omladinsku školu, a u Splitu se očekuju potvrde tih najava s dalekog sjevera. Ostane li bar jedan od Islanđana, a mogao bi se i na Poljudu čuti poznati islandski huk. Ruke gore, svi zajedno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 00:14