SN/Arhiva
DOŠAO KAO IGRAČ SLAVNOG PORTA

TRAŽILO GA JE POLA EUROPE Kapetan mladih reprezentacija Srbije objasnio zašto je odabrao Split!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. rujan 2016. 01:03

Jedan od najvećih srpskih nogometnih talenata, 22-godišnji Marko Pavlovski potpisao je jučer dvogodišnji ugovor s RNK Splitom i odradio prvi trening.

Pavlovski, kapetan reprezentacije Srbije do 19 godina, s kojom je postao europski prvak 2013. godine, trebao bi biti pojačanje, barem na papiru.

Stigao je u Park mladeži kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor s Portom, a nakon što je prošlu sezonu odradio na posudbama u Mouscronu i matičnom OFK Beogradu, Split se nameće kao rješenje za revitalizaciju karijere.


Prepun sam motiva

- Imao sam ponuda iz Španjolske i Portugala, Crvena zvezda i Partizan su bili zainteresirani, a ja sam se odlučio za Split jer se nadam da ću ovdje imati minutažu. To je ono što je presudilo, sada se moram dokazati treneru. Novi klub sam upoznao kroz priče, raspitao sam se, svjestan sam da je Hrvatska liga sve jača i zato vjerujem da ovdje mogu napraviti puno za sebe i za Split. Posljednje dvije sezone se nisam naigrao, bio sam na posudbama, a previše volim nogomet da bih sjedio na klupi. Pun sam motiva i ne želim ostati samo talent.

Vjekoslav Lokica tražio je igrača kakav je, naprimjer, Filip Krovinović, momak kojemu je on dao prvu priliku u Zagrebu i s kojim je ostao u fenomenalnim odnosima. Tolikima da je čak postojala tanašna mogućnost da se Krovinović preseli u Park mladeži iz Rio Avea. Može li Pavlovski biti Krovinović?

- Utakmice HNL-a sam gledao na Areni, igra se sličan nogomet kao u Srbiji. Znam da je moj novi klub ambiciozan, ali i da je loše krenuo u sezonu. Sve se još da ispraviti, dat ću sve od sebe da ostvarimo zajedničke ciljeve. Došao sam spreman, ja bih odmah istrčao na teren, ali trener je taj koji će odlučivati.

Ne žali za vremenom koje je proveo u Portu i kaže da bi opet sve ponovio.

- Porto je jedan od deset najvećih klubova na svijetu, nitko ne može platiti takvo iskustvo. Uvjete u kojima sam tamo radio, u Srbiji mogu samo sanjati. Mislim da sam puno naučio.

screenshot: youtube / screenshot: youtube

Iako se nije odmaknuo dalje od nastupa za Porto B.

- Mislim da je malo ljudi ovdje svjesno koliko je to jaka momčad, Porto B bi u svakoj balkanskoj ligi bio među tri na tablici. U njemu igraju talenti sa svih strana svijeta, svi bi se htjeli dokazati i ući u prvu momčad. K tome je uvijek bilo iskusnijih igrača.

Motiv mu predstavljaju pohvale koje je za vrijeme boravka u Portu dobivao od Jacksona Martineza, Danila i Quaresme.

- Obasipali su me komplimentima i pitali zašto ne igram češće i što se događa. Meni je to poticaj za dalje, ako su oni u meni prepoznali talent, ne smijem odustati. Nadam se da će mi se u Splitu posložiti kockice...

Linker
26. travanj 2024 07:29