CROPIX
VJERUJE DA IMA KVALITETU

TREBAO JE BITI VELIKO POJAČANJE MODRIH, ALI JE I DALJE ENIGMA 'Zadovoljan sam, ali ja želim više! Budem li igrao, natjerat ću Dinamo da me otkupi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2017. 01:07

Iako se stalno potencira priča o pojačanjima, što je i normalno s obzirom na doba godine, u Dinamu ima ljudi koji vjeruju da se najveća pojačanja kriju u vlastitim redovima, u aktualnoj momčadi. I da Ivajlo Petev među onima koji su u Moravskim Toplicama ima dovoljno rezervi, koje treba izvući i pretvoriti u pogonsko gorivo.

Jedan od tih na koje se misli kad se o tome govori zasigurno je Marcos Guilherme. Brz, zanimljiv, ali nedovoljno konkretan. Bez pogotka, bez asistencije čitavog proljeća. Ali, opet, dovoljno mlad da još može napredovati, a uzmimo u obzir i vrijeme koje je potrebno za adaptaciju... Sve ga to čini ponajvećom enigmom ove momčadi.

U Brazilu veći pritisak

- Početak je priprema, krenuli smo polako, kao i uvijek. Jedva čekam loptu i utakmice, da počnemo igrati i da pokažem što mogu - govori Guilherme, očito gladan utakmica i dokazivanja.

Iza njega je prvih šest mjeseci života u Zagrebu, je li se privikao na način život i stil nogometa u Hrvatskoj i Europi?

- Sve se bolje osjećam ovdje, sve sam bolje prilagođen. Važno mi je da sam krenuo s pripremama od prvog dana, vjerujem da sam se konačno adaptirao i da je ispred mene lijepo, pozitivno razdoblje.

Koja je razlika između Brazila i Dinama, HNL-a? Na što mu se, u igračkom smislu, bilo najteže priviknuti?

- Stil treninga i igre bilo je najteže usvojiti. U Brazilu je veći pritisak, puno je veća konkurencija među klubovima, svi su kvalitetniji, pa je tamo teže igrati. Također, više je i publike na stadionima, ugođaj je bolji, to mi ovdje najviše nedostaje.

Prošlo je dakle prvih pola godine njegove posudbe iz Brazila. Mi smo rekli svoje mišljenje, da je još uvijek enigma, kako on gleda na ono što je dosad dao Dinamu? Je li zadovoljan, je li mogao bolje?

- Reći ću vam ovako: zadovoljan sam, ali ja želim više. Želim igrati više i bolje. Kad sam igrao nekoliko utakmica zaredom, bio sam zadovoljan svojim igrama, napravio sam dobar posao. Htio bih svakako više igrati, dobiti kontinuitet, ali to i nije pitanje za mene. Na treneru je da odluči hoću li igrati i koliko, ja znam da ću uvijek dati svoj maksimum.

Došao je kao zamjena za Juniora Fernandesa, a sad je Fernandes opet ovdje. Kako sad stvari stoje, on će tu i ostati, a to znači da je konkurencija jača nego lani.

Zagreb, 040317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 23. kola Prve MAXtv Hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Antonio Bosec, Marcos Guilherme.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

- To je normalno, u velikom klubu koji ima visoke ambicije konkurencija je uvijek dobrodošla. Tražit ćemo svaki svoje mjesto, boriti se na treninzima da budemo što kvalitetniji. I obojica se nadamo da ćemo se izboriti i biti trenerov prvi izbor. Ma, to je dobro i za nas, kao i za Dinamo.

Kakva su onda očekivanja od nove sezone? Kakvog ćemo Guilhermea gledati od ljeta nadalje?

- Ono što mogu obećati jest da ću dati sve od sebe na svakoj utakmici, ma, na svakom treningu. Radim svoj posao, ali ne postavljam se ja u momčad, već sam rekao, to je posao trenera. Ako on misli da trebam igrati, igrat ću, onda ću i moći nešto pokazati, dokazati koliko vrijedim.

Slično vrijedi i za otkup ugovora. U Dinamu, logično, još nisu odlučili hoće li aktivirati tu klauzulu, hoće li Guilherme i kada istekne posudba ostati među Modrima.

- Ovisit će taj otkup o puno faktora, ali, prije svega, moram igrati. Ja mislim, poznavajući sebe, da ću biti dobar i zadovoljiti sve ukuse budem li imao dobru minutažu. Tek tada, kada bude tako, možemo vidjeti hoće li me Dinamo otkupiti ili ne, sada je o tome bespredmetno govoriti. No, da zaključimo, budem li igrao, natjerat ću Dinamo da me otkupi.

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 02:22