CROPIX
'PITAJTE SUCA ZAŠTO NIJE...'

TRENER DINAMA NAKON VELIKE POBJEDE 'Poništeni autogol je presedan! Da je takva odluka bila na naš račun, tri dana bi se pisalo o tome!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2017. 21:49

U utakmici 24. kola Prve HNL Dinamo je uvjerljivo svladao Split sa 4:0. Iako je utakmica bila izvjesna i jednosmjerna, obojica trenera imali su što reći nakon dvoboja. Ivajlo Petev, recimo, čudio se sudačkoj odluci iz prvog dijela.

- Da je bilo obrnuto, da je takva odluka bila na naš račun, to bi se tri dana pisalo. A to je stvarno presedan, nisam to nikad vidio. Autogol, zaleđe, a naš igrač tri metra dalje. Nemoguće. Pitajte suca zašto je to dosudio - rekao je Petev, koji je nahvalio svoju momčad.

- Gledali smo jednu dobru utakmicu, imali smo puno šansi, zapravo, imali smo sve što smo trebali imati u jednoj utakmici. Zabili smo i dosta golova, čestitam momčadi.

Hodžić nije bio sretan što ga je Petev zamijenio?

- Hodžić je odigrao puno utakmica, još na pripremama je odigrao zadnje tri utakmice, jer je Henriquez bio ozlijeđen. Htio sam ga sačuvati, to je jedini razlog zašto sam ga vadio.

Nahvalio je Sosu i Sammira i otkrio karte za uzvrat u Kupu protiv iste momčadi.

- Igrat će igrači koji su manje igrali dosad, da i njima dam šansu.

Bruno Akrapović, pak, startat će u tu utakmicu s 0:10 protiv Dinama, jasno da mu nije svejedno, premda priznaje - prvenstvo je važnije.

- Mogu samo reći da nam Dinamo ne leži. Momci daju sve od sebe, imamo puno problema, došli smo bez petorice igrača, još dvojica se ozlijedila... Kad vidimo koju to kvalitetu Dinamo ima iz drugog plana, mi to ne možemo pratiti. Onaj momak sprinta, a onda vidiš da tek počinje trčati, koliko je brz.

Mislio je na Guilhermea, naravno.

- Opet je moja odgovornost za poraz, na ove momke ne dam ništa. Htjeli smo držati nulu što je dulje moguće, mi smo imali bolju šansu na početku, nego što je bila Hodžićeva, ali Hodžić je pogodio sjajno. U Kupu ću opet kombinirati, iako, idem na rezultat. Bitne su sljedeće utakmice u prvenstvu, a nemamo friški kadar, u nezahvalnoj smo situaciji. Ipak, na dobrom smo putu, jer ekipa živi.

Je li Pavlovski baš zato dobio dva žuta kartona, da se “očisti” za HNL?

- Ne. On je dobio kaznu 5000 eura zbog nesportskog ponašanja. Kad dobije plaću, platit će. To je nedisciplina. Bio je frustriran, ali ne smije se tako ponašati.

Možda je nekome smiješno, ali Pavlovskom vjerojatno nije, ako plaću dosad nije dobio, sad je možda ni neće vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:18