Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
REAKCIJE POSLIJE DERBIJA

TRENER HAJDUKA SMIREN UNATOČ KIKSU 'Moramo reći i da teren nije bio dobar, iako to nije opravdanje ni izlika'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 19. veljača 2017. 21:22

Joan Carrillo stigao je na konferenciju smiren, no dojam je da je prije toga u svlačionici imao što za reći igračima.

- Utakmica je bila jako teška. U prvom dijelu smo kontrolirali igru, ali nam je nedostajalo brzine u predaji lopte. U drugom dijelu sam želio dobiti utakmicu. Zato smo igrali samo sa Savvasom kao zadnjim veznim. U takvoj igri bilo je moguće da zabiju jedni i drugi. Stvorili smo dosta prilika, mogli smo dobiti utakmicu.

Carrillo je bio zadovoljan prvim dijelom.

- Istina je da smo kontrolirali igru, u nastavku je ušao Nikola Vlašić, Tudor je igrao na drugoj poziciji, pa Erceg, kasnije i Said. Imali smo puno ofenzivnih igrača. Moramo reći i da teren nije bio dobar, iako to nije izlika ni opravdanje, međutim lopta nije išla brzo.

Jeste li razočarani remijem?

- Razočaran sam, ali i utakmicom protiv Dinama kada smo primili gol u zadnjim trenucima. Pripremali smo se za pobjedu, ali smo remizirali. Htjeli smo pobjedu radi kluba i naših navijača, ali nismo uspjeli.

Nije htio direktno Carrillo odgovoriti zašto je Ćosić loše reagirao prije gola, ali i o izdanju Savvasa.

- Izvadili smo Vojkovića i Hamzu, igrali s Tudorom i Vlašićem te Savvasom kao jedinim zadnjim veznim. U početku smo igrali 4-3-1-2, a poslije smo to preokrenuli. Ideja je bila igrati tako jer oni igraju sa dva zadnja vezna. U drugom dijelu smo primijenili plan B, morali smo ići na pobjedu.

Tko je zaslužio pozitivnu ocjenu od igrača?

- Za mene su svi pozitivni jer su do zadnje minute željeli pobjedu. Ne govorim o pojedincima. Bilo je grešaka, moramo ih analizirati i ispraviti.

Bruno Akrapović došao je nakon Carrilla na konferenciju i bio zadovoljan jer je uspio osvojiti bod koji mu je važan u bitci za opstanak.

- Utakmica je bila jako zanimljiva, šansi je bilo s obje strane. Dobro smo ušli u utakmicu, bilo je premalo vremena za pripremu igre po mom ukusu. Razmišljao sam o drugom sistemu, ali sam se ipak odlučio za ovo. Momci su ispoštovali dogovor. Mogli smo dati još koji gol, moramo raditi na realizaciji. Sve u svemu sam, zadovoljan sa svim, prije, za vrijeme i poslije utakmice.

- To je to. Da smo pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Prilike koje smo imali bile su izrađene. U ovih pet dana sam uvjeravao igrače da mogu, a valja reći da su neki prvi put bili na prvoligaškom terenu.

Što je rekao Carrillu nakon utakmice, je li bila neka rasprava?

- Ne. Ja govorim španjolski pa sam se pozdravio s njim. Naučio sam na Gibralataru, tamo se govori španjolski i engleski.

Onda se opet vratio na utakmicu...

- Mi smo imali kvalitetnije šanse. A imali smo problema, ozlijedio se Vidović, prije nekoliko dana Duka, Jurendić nije mogao igrati. Teško je odmah bilo stvoriti sistem, ali svi su odgovorili na pravi način.

Sad je poravnat s Cibalijom...

- Mi imamo bolju gol-razliku. Naša je utakmica bila teža nego njihova, ali bit će uzbudljivo do kraja. Bio bih zadovoljan da smo i izgubili. Imamo duh i to treba održavati.

Nije zaboravio ni svoga prethodnika...

- Htio bih se zahvaliti Lokici koji je fizički odlično pripremio ekipu. Ja sam unio razgovor, rekao sam im da sam jedan od njih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:14