Marijan Pušnik
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
EUFORIJA NA POLJUDU

TRENER HAJDUKA UOČI NEDJELJNOG DERBIJA NA MAKSIMIRU 'Soudani, Fernandes i Ćorić su međunarodna klasa, mi takve igrače još nemamo'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. rujan 2016. 10:40

Sve se opet diže u euforiju, s navijačima u Maksimir kao na - pir, s velikim iščekivanjem: "Said ili nikad", parafraziramo Hajdukova aduta, centarfora. A sad zamislite trenera Hajduka Marijana Pušnika usred sveopćeg požara kao - vatrogasca!?

Pušnik puše i na hladno, umjesto da raspiruje. Jesu li mu stali na rep, pa gasi, umjesto da pali?

- Ma ne, nema dileme, idemo na pobjedu! Jer se to od Hajduka traži, jer to traže navijači, njima je to najvažnije, pa se tako treba i postaviti. Napadački? A kako drugačije, ali u derbiju imaš tri kombinacije kako se postaviti, nije to kao običan meč kod kuće pa imaš jednu kombinaciju i gotovo. Bit će i nadmudrivanja, ali neka oni malo misle o nama – kaže Pušnik.

Promijenio se odnos nakon 0:4 u Poljudu prije mjesec i pol?

- Da znate da jest! Mi smo narasli, a oni su izgubili Roga u odnosu na splitsku utakmicu. I Pjacu. S njima dvojicom to je bio jak, jak Dinamo.

Više nije?

- Ipak su puno izgubili. Svejedno, Dinamo je za mene i dalje prvi favorit lige, više nego Rijeka, a nama ova utakmica u nedjelju znači priključak za vrh. Imat ćemo snažnu podršku i to nam je posebna obveza. Volio bih da Maksimir bude ispunjen do vrha i da to bude uživanje u nogometu, a mi ćemo se svim srcem potruditi, obećajem! Za tu utakmicu ne treba moj poseban motivacijski govor.

Jalzabet, 210916.
Igraliste NK Jalzabet.
Nogomet, Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala,  utakmica NK Jalzabet - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Marijan Pusnik.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Nemate neku bombastičnu poruku, najavu, Dinamo, osvetit ćemo se za 0:4 u Poljudu?

- Nema mjesta euforiji, nego tvrdi rad!

Dajte, kakva je to izjava, kako s 'tvrdim radom' paliti vatru?

- Kakva vatra, ja imam problem kako da je gasim! Sad kad smo digli glavu, kako smo igrali i davali golove, vatru treba gasiti! Trebam ih smiriti, da ne bi netko izgorio u prevelikoj želji.

I Vlašić se vraća?

- Vlašić je ok, prošao je kondicijski test i spreman je, to je vrlo važno. Šteta da je Erceg ozlijeđen.

Morate imati poseban osjećaj u pripremi nakon poljudskih 0:4?

- Kad padneš, trebaš se dignuti što prije. I naučiti zbog čega si tako pao. Mislim da smo mi to naučili. Bitno je da je putanja prema gore, uzlazna.

Što biste uradili, žrtvovali za pobjedu, čega biste se možda odrekli? Bivši talijanski izbornik Cesare Prandelli je u ime pobjede znao dugo hodati u noć, hodočastiti?

- A ne, neee... Vidite, meni je ova utakmica vrijedna tri boda. Nije obična, daleko od toga, ali nije mi utakmica života. Obećajemo našim navijačima da idemo na pobjedu i dobar je trenutak. A što bismo dobili pobjedom? Priključak za vrh. Tek se igra 11. krug, od 36.

Složili ste jak ofenzivni potencijal?

- To je istina. Said, Ohandza, Futacs, Hamza Barry, ali i Vlašić, Tudor, šteta Ercega. Futacs ima još ogromne rezerve, pravi je profesionalac, pozitivac. Vidjet ćete ga tek.

Tko je najbolji u Dinamu, za posebnu pažnju?

- Soudani, Fernandes i Ćorić su super, međunarodna klasa.

Ima li Hajduk takvih?

- Još ne. Mi se dokazujemo kao tim. A dokazali su se Said, Ćosić, Hamza Barry, Gentsoglou, Erceg. Zadovoljstvo mi je što su se pridošli pokazali. Zapostavljate svi Memollu, a čovjek još od Maccabija igra dobro. Za pare koje mu dajemo baš dobro igra. Naravno, on je tek kotačić... Gledam Manchester United, dovedu točno sve što im treba, pa im ne ide. Treba vremena, da.

Uskraćeni smo vaše prave bombe od najave?

- I mi smo treneri ljudi... Igramo onako protiv Maccabija, pa me pitaju hoću li dati ostavku?! Valjda ste shvatili da volim Hajduk i želim unijeti pozitivnu energiju. Da igrači vjeruju u sebe kao što ja vjerujem u njih, bili bismo bolji. Da kažem Dinamo je bolji od nas, rekli biste, vidi ga, traži alibi! Da kažem pobijedit ćemo, rekli biste budala Slovenac, najavljuje, a nije pobijedio! Bez ljutnje, ja to primam, takvo je okruženje i poštujem. Budite sigurni, tako ćemo stajati na terenu da svim srcem želimo hajdučku igru i pobjedu! Borbenost, dišpet i okomito u napad. Paziti na obranu i pametno u sredini!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:18