Savvas Gentsoglou
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
PIŠE JURICA RADIĆ

TROJKA KOJA JE ZASLUŽILA - OTIĆI IZ HAJDUKA Nijedan od posuđenih nije zadivio igrama, niti su pokazali da vrijede 10 milijuna kuna

HAJDUK Na Poljudu uskoro struka mora odlučiti što s igračima kojima istječe posudba, zahvaliti im se ili ih ostaviti i skupo platiti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. ožujak 2017. 21:28

Bliži se kraj sezone, istječe vrijeme posudbi i stiže trenutak kada treba donijeti odluku. Uzeti i platiti igrače ili im se zahvaliti na suradnji. Četiri su igrača u Hajduku na posudbi.

Terziev ne igra zbog ozljede, a ostala trojica su neizostavni članovi startne postave trenera Joana Carrilla. Savvas, Ćosić i Hamza, tercet je startera, ujedno i posuđenih igrača koji imaju fiksnu otkupnu klauzulu. Za Savvasa treba Bariju platiti 50.000 eura, za Hamzu 500.000 eura (75 % do kraja svibnja) ciparskom Apollonu, te 250.000 eura za Ćosića (80 % do kraja travnja) zaprešićkom Interu. Što je tercet pružio u Hajduku ove sezone i čime su zaslužili ugovor, odnosno “zahvalu” za ostvareno u bijelom dresu?

Stvar je potpuno jasna - nijedan od posuđenih nije zadivio igrama u Hajduku, nijedan nije dosegnuo status Velazqueza koji je prošle godine dokazao da je najbolji igrač Bijelih dok je na Poljudu igrao u statusu posuđenog igrača Palerma.

Uza sve idu i visoke odštetne klauzule. Za klub platežne moći i navika kakve se godinama gaje u Hajduku, bolje je reći - previsoke. Jer, ako bi Hajduk svu četvoricu ostavio na Poljudu (uključujući i Terzieva s odštetom od 500.000 eura), morao bi platiti 1,3 milijuna eura (10 milijuna kuna). Definitivno prevelik novac za ono što su sva trojica pokazali u Hajduku ove sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:00