CROPIX
BEZ KLJUČNIH IGRAČA

UMJESTO DA PRUŽE ŽESTOK OTPOR, ODLUČILI BITI 'TOPOVSKO MESO' Cibalia ima svoju listu prioriteta: Evo zašto Rijeka već sad slobodno može slaviti titulu

Piše: damir begovićObjavljeno: 20. svibanj 2017. 00:03

Lista prioriteta u vinkovačkom nogometnom prvoligašu kristalno je jasna; Rujevica je potisnuta u drugi plan, a u prvom je Lokomotiva, vinkovački suparnik u posljednjem, 36. prvenstvenom kolu.

U Cibalijinom taboru procjenjuju kako će do (tro)boda spasa kudikamo lakše stići u domaćem sudaru s Lokosima, nego u nedjeljnom gostujućem srazu protiv momčadi koja uvjerljivo vodi u prvoligaškopj utrci, koja igra najbolji nogomet i koja, k tome, ima meč-loptu za povijesni naslov prvaka.

Cibalijin stručni stožer, inače, zbog trećeg žutog kartona u nedjelju ne može računati na petoricu programiranih startera. To su, abecednim redom: Baša, Čuljak, M. Mišić, Tomašević i Zgrablić.

- Najvjerojatnije, tj. gotovo sigurno, u Rijeku neće putovati ni Muženjak koji je dobio vrlo nezgodan udarac u utorak protiv Osijeka - informirao je trener Mladen Bartolović o još jednom, neplaniranom, kadrovskom problemu u Cibalijinoj svlačionici.

No, taman da je u nedjelju i kompletna, Cibalijini objektivni izgledi protiv Rijeke teško da bi dosegnuli ‘’izborni prag’’. Razlika u kvaliteti nedjeljnih suparnika je enormna, a najbolje se iscrtava jedinim egzaktnim mjerilom u sportu - rezultatom. Rijeka ovoga časa ima čak 65 bodova više od Cibalije i to je fakt koji sam po sebi dovoljno govori o odnosu snaga.

Cibalia je, doduše, ove sezone već jednom zaskočila Riječane, prošloga rujna u Vinkovcima kada je ostala neporažena (0:0) na krilima mašte i uz poljubac sreće (Gorgon je u sudačkoj nadoknadi pogodio gredu!). Da, iznenađenja su u sportu moguća, no ne događaju se baš svaki dan...

Vinkovci,210417
Stadion Cibalia u Vinkovcima. MAXtv Prva liga 29. kolo, utakmica izmedju Cibalie i Slaven Belupa. Na fotografiji: Trener Cibalie Mladen Bartolovic
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX

- Rijeka je u svim segmentima kvalitetnija, ali imamo pravo barem na nadu da u Rijeci i ovako nekompletni uz besprijekoran pristup možemo nešto napraviti - dodao je Bartolović.

Uglavnom, Rijekina nedjeljna promocija prvaka čini se posve realnom opcijom, nemjerljivo realnijom od golemog iznenađenja graničnog sa senzacijom, tj. Cibalijinog pozitivnog rezultata na Rujevici. Potonji scenarij, budimo realni, ne mjeri postocima nego - promilima!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:36