Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
POČELA LICITACIJA

UZELI KANTU, A SADA POČINJE PRESLAGIVANJE NA RUJEVICI Donadoni zove mladog reprezentativca u Italiju, Rijeci 4,5 milijuna eura

RIJEKIN VEZNJAK U EUROPSKOM IZLOGU Nezamjenjivi član prvih 11 i reprezentativac odlično kotira na nogometnom tržištu
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 12:37

Niti 48 sati nakon povijesnog osvajanja naslova prvaka te velike proslave zbog koje su neki još vjerojatno mamurni odrađivali večernji trening (utorak) u cilju izbacivanja toksina, apeninskim portalima prodefilirala je informacija kako je Bologna spremna dati 4,5 milijuna eura na ime odštete za Filipa Bradarića (25) te kako splitskog veznjaka s riječkom adresom na Renato Dall”Ari već čeka petogodišnji ugovor.

Objavio je to talijanski Sky Sports, ali i “stručnjak za transfere” Gianluca Di Marzio na svojoj internetskoj stranici.

Sezona još formalno nije završena, Riječani imaju priliku osvojiti duplu krunu (Varaždin) nekoliko dana nakon službenog podizanja trofeja naslova prvaka u Maksimiru za čije su tribine gostujući navijači dobili čak 5000 ulaznica. Neovisno od natjecateljskog segmenta, krenuli su standardni obrisi “mercata” što će se zasigurno intenzivirati tijekom sljedećeg vremena. Naravno da je Europa pratila Rijeku, svojedobno jedinu neporaženu momčad Starog kontinenta te da su agenti, predsjednici i sportski direktori renomiran(ij)ih klubova upućeni u notornu činjenicu da Rujevica mora prodavati da bi (pre)živjela.

Rijeka, 220716. 
Stadion Rujevica. 
Utakmica 2. kola Lige MAXtv Prve lige izmedju HNK Rijeka - NK Istra 1961. 
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

To je, uostalom, u jednom od svojih mnogobrojnih medijskih istupa (zasluženih i opravdanih!) proteklih (tje)dana potvrdio i predsjednik Damir Mišković.

Ukoliko budžet umnogome ovisi o izlaznim transferima igrača kao najveće klupske vrijednosti, onda je jasno da u Rijeci nemaju pravo ni želju negirati tržišne ritmove. U praksi, trener Matjaž Kek bi skupa s klupskim čelnicima volio zadržati kontinuitet, no u određenim situacijama nemoguće se othrvati zakonima ponude i potražnje, posebice ako ti netko nudi tri, četiri ili pet puta veći iznos od onoga za kojeg si doveo igrača (Kramarić, Mitrović, Bezjak u Darmstadt, donekle Lešković u Dinamo itd.). Na Rujevici vole kazati kako će i u ovom prijelaznom roku - poštivati tržište. Nismo se, doduše, u klubu raspitivali o interesu Bologne budući bi odgovor ionako bio “fokusiramo se na dvije preostale utakmice protiv Dinama“.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
16. travanj 2024 17:45