Matija Djanjesic / CROPIX
POBJEDA NAKON DUGIH SEDAM GODINA

VIDEO: POGLEDAJTE SJAJAN GOL BOČKAJA ZA SLAVLJE OSIJEKA NA RUJEVICI Sudac se ozlijedio, zamjenski isključio dva igrača Rijeke za derbi protiv Dinama!

Piše: HinaObjavljeno: 22. listopad 2017. 18:57

RIJEKA - OSIJEK 1:2 (Gavranović 55'; Grezda 62', Bočkaj 79')

RIJEKA: Sluga - Vešović, Punčec, Župarić, Zuta - Maleš (od 83. Jelić), Pavičić - Acosty (od 53. Kvržić), Mišić, Gorgon (od 78. Črnic) - Gavranović

OSIJEK: Malenica - Grgić, Škorić, Barać, Bočkaj - Mioč, Mudražija - Grezda, Hajradinović (od 76. Lukić), Grezda (od 90. Lesjak) - Ejupi (od 90. Marić)

--------------------------------------------------------------

U posljednjem susretu 13. kola Prve HNL Osijek je na Rujevici pobijedio Rijeku 2-1. Bila je to prva pobjeda Osijeka u Rijeci nakon sedam godina i 13 uzastopnih poraza u prvenstvu i kupu.

Rijeka je povela u 55. minuti. Pavičić je oteo loptu neopreznom Baraću, pa lijepo proigrao Gavranovića koji s pet metara bez problema zabija za vodstvo prvaka. Uslijedio je veliki preokret. Gosti su u 62. minuti izjednačili golom Grezde koji je iz teške pozicije matirao Slugu. U 80. minuti Osijek je poveo nakon sjajnog pogotka Petra Bočkaja iz slobodnog udarca. Do kraja susreta Rijeka je pokušala izjednačiti, ali nije uspjela.

Na Rujevici se u 23. minuti dogodila zanimljiva situacija kada se pomoć na riječkoj klupi morala ukazati glavnom sucu Goranu Gabrilu. Gabrilo nije uspio nastaviti susret, pa je utakmicu do kraja odradio Marko Matoc.

Krajem prvoga dijela 'zaiskrilo' je i među klupama. Verbalno su se sukobili trener Rijeke Matjaž Kek i pomoćni trener Osijeka Ivo Smoje, ali se situacija ubrzo smirila.

Rijeku u idućem kolu očekuje novi derbi gostovanje u Zagrebu protiv vodećeg Dinama.

Rezultati by SofaScore

Linker
15. travanj 2024 15:08