Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
RUTINSKA POBJEDA

FOTO: FANTASTIČAN DAN DINAMOVE GOROPADNE VEDETE Maestralnim prodorom načeo goste pa ih dotukao i asistencijom, Dinamo slavi pobjedu

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 10:37

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:0 (Fiolić 20', Rrahmani 66')

DINAMO - SLAVEN BELUPO 2:0 ZAGREB Stadion Maksimir Gledatelja: 2237

Dinamo(4-1-4-1): Zagorac - Matel (od 52.Stojanović), Sigali, Rrahmani, Sosa - Doumbia - Fiolić (od 67.Pavičić), Gojak, Olmo, Fernandes - Henriquez (od 84. Hodžić). Trener: Mario Cvitanović.

Slaven Belupo(3-4-2-1): Marković - Katić, Musa, Šarlija - Purić, Vidović, Telushi (od 56.Bistrović), Vrljičak(od 62.Bogojević) - Trebotić, Ivanovski - Pejić (od 72.Kendeš). Trener: Željko Kopić.

Sudac: Igor Pajač (Zelina). Pomoćnici: Crnčić, Kožarec. Četvrti sudac: Matoc. Delegat: Bebić.

Žuti kartoni: Ivanovski(35), Šarlija(37), Vrljičak(51)

Crveni kartoni:

-----------------------------------------------------------

Važna pobjeda Modrih uoči presudnog europskog dvoboja u Elbasanu, jedna briga manje. Nije to bila utakmica koja će se dugo pamtiti, sasvim zasluženo je Dinamo slavio, arhivirao neugodnu Kopićevu momčad i zadržao vrh HNL-a. Možda će pamtljiviji od ostaloga ostati neki potezi, poput Olmova okreta i driblinga kroz dvojicu igrača, pamtit će Ivan Fiolić utakmicu po odličnom golu i asistenciji. Taj momak, za kojega će svi reći da zaslužuje veću minutažu u Dinamu, nije želio ovog ljeta otići nekamo na posudbu, u Lokomotivu, recimo, jer bi to bio korak nazad u karijeri, već je odlučio boriti se za minutažu u Maksimiru, dočekao je svojih 'pet minuta slave'.

Sretan je bio kao malo dijete, pohitao u zagrljaj suigračima na klupi. Nije se lako probiti kraj konkurenata, na desnom krilu i u sredini gdje igra najveća je koncentracija imena i kvalitete, no, Fiolić je jučer iskoristio priliku, premda, mogao je kod prvog gola i vratar Marković bolje reagirati. Priliku je iskoristio i Olmo, ali to više nije tajna, Španjolac je pravo osvježenje sezone. Uvijek je motiviran i raspoložen, tko god bio s druge strane, trudi se, pokušava, ide prema golu, opasan je. Pritom i griješi, ali, uvijek nešto ponudi i u njega vrijedi ulagati.


Znali smo da će Slaven Belupo krenuti čvrsto i disciplinirano, pritisnuti Modri već na njihovoj polovici, vrebati iz kontre. Bilo je dosta pogrešaka u predaji lopte, nakon jedne izgubljene lopte, sijevnula je jedna od tih kontri, Trebotić je s petnaestak metara odlično pucao, Zagorac vrhunski obranio. No, onda je Dinamo poveo, a već koju minutu kasnije Henriquez je glavom nakon ubačaja Gojaka pucao pokraj gola. Nešto kasnije još je bolje ubacio Matel, Sigali je pucao glavom, Marković je već bio svladan, ali lopta je pogodila vratnicu. Gosti nisu ponudili ništa više u napadu, previše su se pouzdali u Pejića, ali on je bio prespor i nije se snašao kraj Dinamovih stopera, iako su oni, poglavito Rrahmani, pokatkad bili nesigurni. Da je na Pejićevom mjestu bio neki raspoloženiji 'frajer', moglo je biti svašta... Ali, sve u svemu, tvrda utakmica, sukladno očekivanjima.


Nastavak je promašajem s vrha šesanesterca otvorio Henriquez, nije to bila njegova večer, iako ga je Cvitanović nadredio Hodžiću, što možda nešto govori i za sljedeće utakmice. U 49. minuti sudarili su se glavama Vrljičak i Matel, Dinamov Rumunj izvukao je deblji kraj, završio na nosilima u svlačionici. Dinamo je nastavio napadati, Slaven Belupo nije mijenjao stil i namjere, a onda je ubačaj Fiolića Rrahmani pretvorio u 2:0 i prelomio utakmicu. Modri su imali još prilika, ali počeli lagano razmišljati o Skenderbeuu, pa su i Koprivničani priprijetili.

Udarac Ivanovskog opet je sjajno obranio Zagorac, zatim i pokušaj Bistrovića. Livakovića nije bilo, ali i Zagorac je pokazao vrhunsku formu. Pred kraj je ušao Hodžić, Sosin ubačaj, glavom je poslao pokraj gola, još jedan pljesak za dobra prodor i udarac zaradio je Olmo. I, to je bilo to, zapravo, Dinamo kroz HNL dobro gazi, momčadi iz 'gornjeg doma' su riješene, sad slijede ipak lakši dvoboji. No, prvo Skenderbeu, utakmica koja određuje sezonu, uvertira je ipak bila uspješna.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 22:32