Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
GOLOVA KAO KIŠE

VIDEO: FURIOZNI HAJDUK POMEO NEMOĆNE GOSTE Pogledajte čudesan 'one-man show' nezaustavljivog gorostasa za novu veliku pobjedu Bijelih

Hajduk je u 35. kolu HNL-a uvjerljivo pobijedio Inter 6:0 i primakao se trećem mjestu s kojim će imati više vremena za odmor uoči ljetnih europskih ispita.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. svibanj 2017. 18:03

HAJDUK - INTER ZAPREŠIĆ 6:0 (Futacs 16'52'55-11m', 69' Tudor 58', Vlašić 62')

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja: 5511. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Modrić i Krmar. Četvrti sudac: Mlakar. Delegat: Valić.

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica – Tudor, Nižić, Terziev, Memolla – Savvas (od 60. Kožulj), Jefferson, Hamza – Vlašić (od 72. Jandrek) – Futacs (od 76. Said), Erceg. TRENER: Joan Carrillo.

INTER (4-2-3-1): Mrmić – Bosec, Filipović, Begić, Mikulić (od 63. Blažević-) – Mazalović, Postonjski – Mujagić (od 78. Mamut), Zulim, Šiljić – Kolar (od 65 Knez). TRENER: Samir Toplak.

------------------------------------------------------

Oproštaj od Poljuda u velikom stilu priredili su hajdukovci svojim navijačima u dvoboju sa Interom. Najveću pobjedu sezone ostvarili su zadnjoj splitsko utakmici prvenstva i time napravili veliki korak prema osvajanju trećeg mjesta. Bijeli sigurno u zadnju dionisu prvenstva ulaze kao trećeplasiranim bez obzira kako Osijek danas prođe sa Dinamom. Inter je u Splitu pao u drugom dijelu, u 17 minuta primili su gosti nevjerojatnih pet zgodiitaka. Kada krene Hajdukov uragan, nema spasa...

Briljirao je Marco Futacs, igrač A klase kako ga je Pušnik nazivao još prošlog ljeta. Postigao je četiri pogotka i time sa 16 zgoditaka izbio na prvo mjesto ljestvice strijelaca HNL-a. Ima jedan pogodak više od Hodžića i Andrijaševića, barem će jednu noć prespavati na prvom mjestu.

Uz Futacsa sjajni su bili prvenstveno Vlašić, zatim i Erceg. Tercet napadača imao je uloge strijelaca, asistenta i "razbijača" suparničkih akcija. Inter oslabljen, bez nekolicine prvotimaca, sa 17 igrača u zapisniku.

Gledateljima na Poljudu prvo se ukazala svjetla budućnost Hajduka, podmladak Bijelih prošetao se travnjakom sa osvojenim trofejima Kupa. Zatim se spustila jaka kiša i ohladila ozračje, Cijeli dan se spremala da bi se snažnim pljuskom javila u prvim sekundama utakmice pretvorivši ambijent u prohladni, pravi jesenski.

Kiša i skliski teren tražili su veliku koncentraciju igrača, poglavito vratara u što se najbolje uvjerio Mrmić već nakon 16 minuta. Snažni udarac Futacsa sa distance dobio je ubrzanje po mokroj travi i lopta je velikom brzinom uletjela u mrežu.

Klasični Hajdukov pogodak koji je stigao iz presinga na zadnju liniju protivnika, iz oduzete lopte na suparničkoj polovici. Futacsu, Ercegu i Vlašiću često se u napadu priključivao i Tudor koji je visoko izlazio na poziciji beka. Kreirao je Tudor u 32. minuti odličnu prigodu za Vlašića nakon što je Mikuliću oduzeo loptu i povratnom servirao na šut "osmici" Bijelih čiji je pokušaj sa 10-ak metara iskosa otišao pored vratiju...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM BROJU SPORTSKIH

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:59