Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
10. KOLO HNL-A

VIDEO: TEŠKO ĆE RIJEKA OVAKO ULOVITI DINAMO Donosimo golove: Pogledajte kako je prvak Hrvatske šokiran u Koprivnici

Nogometaši Rijeke neće po dobrom zapamtiti gostovanje kod Slaven Belupa u 10. kola HNL-a. Momčad Matjaža Keka uspjela je povesti pogotkom bivšeg igrača Slavena, Brazilca Hebera, pa ekspresno primila gol za konačnih 1:1. Dinamo tako pobjedom protiv Istre u nedjelju može odmaknuti na šest bodova prednosti.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. rujan 2017. 18:51

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:1 (Heber 59', Međimorec 78')

SLAVEN BELUPO: Marković, Međimorec, Musa, Katić, Vrljičak, Bistrović, Vidović, Purić, Bouadla, Trebotić, Pejić

RIJEKA: Prskalo, Zuta, Elez, Župarić, Vešović, Mišić, Maleš, Pavičić, Heber, Gavranović, Kvržić

---------------------------------------------------------------

Rijeka nije uspjela nastaviti svoj niz trijumfa u prvenstvenim utakmicama, nakon četiri pobjede u nizu hrvatski je prvak kiksao u Koprivnici, koja je i u prošlosti znala biti vrlo neugodna za Kekovu momčad. Ni jedni ni drugi nisu se postavili kalkulantski, od samog početka iskazali su napadačke namjere, i vrlo su se lako mreže mogle tresti već u uvodnim minutama. Rijeka je u četvrtoj minuti imala korner nakon kojeg je opasno zaprijetio bivši Slavenov napadač Heber, ali je Marković upisao prvu obranu.

Veliku priliku za vodstvo propustili su domaći igrači u šestoj minuti. Bouadla je ubacio iz skraćenog kornera, raspoloženi Pejić tukao je glavom, ali je loptu na gol-crti blokirao Župarić dok su je domaći navijači već vidjeli u mreži, a Mišić ju je izbacio iz opasne zone.

Uslijedila je potom možda i najbolja prigoda gostiju u prvom dijelu. Igrala se 14. minuta kad je iz kuta ubacio Mišić, a glavom dobro tukao Župarić. Međutim, izvrsno je reagirao vratar Marković i refleksnom obranom sačuvao mrežu netaknutom.

Sporna situacija dogodila se u 38. minuti, kad je Pejić pao u kaznenom prostoru Rijeke nakon duela s Elezom i tražio jedanaesterac, no sudac Jović nije se oglasio.

Na otvaranju drugog poluvremena konkretniji je opet bio domaćin, koji je nakon jedne duge akcije u 50. minuti stvorio priliku za kapetana Purića. Njegov je prvi udarac obranio Prskalo, a ponovni je pokušaj Rijekina obrana uspjela blokirati.

Kekova je momčad sve više pritiskala i u 59. minuti domaćin je ipak kapitulirao. Spretni strijelac bio je Brazilac Heber Araujo dos Santos, koji je, sukladno najavi, proslavio svoj pogodak bivšem klubu. Asistirao je opet Zuta, koji je Brazilcu pripremio pogodak i protiv Hajduka na Poljudu. Markovićeva je reakcija bila slaba, a do tog je trenutka bio među najboljim pojedincima na terenu.

Riječani na kraju razočarani, a domaće je publika ispratila pljeskom za veliki bod.

Druga Rijeka sada ima 22 boda, tri manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, dok je Slaven Belupo peti sa 12 bodova.

Cibalia prosula bodove u Vinkovcima

U prvoj utakmici 10. kola Prve HNL Inter je kao gost svladao Cibaliju s 2:1 .

Cibalia je u prvoj fazi susreta bila bolji suparnik, izgledali su konkretno, bili su okomiti, dojam je bio da se Inter nije najbolje snašao, nije pružio pravi otpor. Nagrada je stigla u 21. minuti, kad je nakon kornera Štrkalj, posve neometan, glavom skrenuo loptu u mrežu.

Nakon primljenog pogotka probudili su se i Zaprešićani, a izjednačenje je stiglo u smiraju prvog dijela. Petar Mamić lijepo je probio lijevu stranu i onda dobro "zavrnuo" u kazneni prostor, gdje je Šarić glavom matirao nemoćnog Brkića.

Potpuni preokret uslijedio je u 56. minuti, nakon loše reakcije Peričića debitant Rešetar stigao je do lopte, Brkić ga je nesmotreno srušio, a Pejin je pokazao na bijelu točku. Kapetan Šarić preuzeo je odgovornost, namjestio loptu, no njegov je udarac Brkić pročitao, međutim lopta se odbila i Šarić ju je ipak pospremio u mrežu.

Inter je ovom pobjedom preskočio Cibaliju na ljestvici, sada je šesti sa 11 bodova, koliko ima i peti Slaven Belupo, dok je Cibalia osma s devet bodova.

Uskoro opširnije...

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 12:22