CROPIX
ŠESTICA NA MAKSIMIRU

VIDEO: MODRI STROJ JE NAPOKON PRORADIO, GOSTI POTUČENI DO NOGU Pogledajte čak četiri gola Dinamovog dragulja i majstorije s Maksimira

Dinamo je protiv Cibalije, posljednje momčadi HNL-a, uvjerljivo slavio na Maksimiru 6:0 te tako zadržao male šanse za obranu naslova prvaka Hrvatske
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 29. travanj 2017. 10:13

DINAMO - CIBALIA 6:0 (Gojak 23'38'78'85', Soudani 28', Antolić 42')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lešković (od 46. Soldo), Schildenfeld, Šitum - Moro (od 69. Pavičić), Antolić - Soudani, Gojak, Olmo - Hodžić (od 56. Guilherme). Trener: Ivajlo Petev.

CIBALIA: Šubarić - Zgrablić, Tipurić, Markić, Rubić - Mijoković, Filipović - Mlakić, Pervan (od 46. M. Mišić), Glavica (od 68. Baša) - Brekalo (od 56. Mastelić). Trener: Mladen Bartolović.

--------------------------------------------------------------

Svi su bili zadovoljni nakon Dinamovih 6-0 (4-0) protiv Cibalije u prvoj utakmici 31. kola Prve HNL: domaći su naišli na suparnika nad kojim će pokazati da se ne predaju u borbi za naslov, a gosti su izlet u Maksimir odradili bez novih žutih kartona i ozljeda, mogli su kasnije i u obližnji ZOO jer bodovi ih u Zagrebu očito nisu zanimali...

Podsjetila je ta utakmica na onu protiv Splita u Kupu (6-0, poluvrijeme 4-0), sada Amer Gojak četiri gola, tada Armin Hodžić ("nema stranaca, do Bosanaca"), no trenera Ivajla Peteva može radovati da mu je momčad pokazlaa želju, volju, agresivnost, lišena pritiska lova za Rijekom koji je ostao u sferi matematike...

Kao što je i najavio, Petev je donekle promiješao postavu, a zbog ozlijeđenog Pivarića i neoporavljenog Sose lijevog je beka igrao Šitum, koji tako još ove sezone samo nije bio stoper i – golman.

Nadalje, Ćorić je za trud i poteze u 2. poluvremenu u Koprivnici kažnjen pričuvom, Sammira već četiri dana nisu otpustila leđa pa je bio na tribini, dok su se na klupi nakon dugo vremena pojavio Machado, uz Soldu i Uremovića iz Dinama II. Mladen Bartolović s najavljenom, kombiniranom momčadi, bez četvorice sa po tri i dvije javne opomene.

Domaći su otpočetka stisli, Schildenfeld je u 9. minuti pogodio gredu nakon kornera, potom je dvaput u prilikama bio Soudani, da bi led probio Gojak, glavom nakon Antolićeva slobodnjaka 8 23. minuti. Soudani je u 27. minuti s položaja lijevog krila s ruba 16-erca pogodio za 2-0, potom asistirao Gojaku u trepavicu za 3-0, a glavom je pogodio i Antolić u 42. minuti.

U 2. poluvremenu Schildenfeld je zaradio javnu opomenu zbog koje ga neće biti protiv Intera, ali ne stoga jer je sudac iz Zaprešića, nego zbog prekršaja na Glavici pred kaznenim prostorom, sve regularno.

Tražili su domaći nove pogotke, no tek u 78. minuti Gojak je svladao pričuvnog Cibalijina čuvara mreže Šubarića, ovaj put nogom, tada se Petev napokon spustio na svoje sjedalo na klupi i do kraja mirno odgledao utakmicu. Ustao je samo da zaplješće Gojaku na pokeru te Soudaniju na dodavanju, kao i većina od zadovoljnih gotovo 2500 gledatelja, iznenađujuće puno s obzitom na okolnosti.

'Modrima' sad slijedi Inter u Zaprešiću, već u četvrtak 4. svibnja, zbog Eura U-17 koje na istom stadionu starta u subotu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:09