CROPIX
VRHUNAC BORBE ZA NASLOV

VIDEO: 'DAN D' HRVATSKOG NOGOMETA Zamalo senzacija na Maksimiru - svi se se uhvatili za glave, Istra je mogla odlučiti prvaka Hrvatske!

Dinamo je u utakmici koju nije smio izgubiti na kraju ipak slavio 2:1, no Istra je u završnici imala 'zicer' koji srećom po Modre nije ušao u mrežu. Umalo su Puljani, koji su na Maksimir stigli u kaotičnoj atmosferi, donijeli Rijeci titulu...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2017. 13:22

DINAMO - ISTRA 2:1 (Antolić 14', Hodžić 27'; Prelčec 83')

DINAMO: Livaković - Matel, Sigali, Lešković, Pivarić - Moro, Antolić - Soudani, Gojak, Olmo - Hodžić

ISTRA: Ivušić - Žižić, Gojković, Mitrevski - Miloš, Puclin, Paracki, Pavić - Gržan, Roce, Solomon

---------------------------------------------------------------

U Maksmiru je bilo dosta neobičnih utakmica, još u vrijeme bivše države, ali u HNL-u. No, večerašnja je svakako jedna od najneobičnijih i svakako će imati svoje mjesto u povijesti. Ne sjećamo se naime, da je neki protivnik Dinama pokazao toliki prezir prema svome treneru. Prije početka utakmice igrači Istre 1961 stali su ispred klupe i svom treneru Mariju Totu zagrljeni okrenuli su leđa. Takav potez naravno, bio je posljedica svih problema koji su se dogodili u tom klubu. Oni koji su bili na Maksimiru, a koji nisu pratili događaje u Puli, bili su skroz iznenađeni i pitali su se što to izvode momci u žutim dresovima. Bilo kako bilo, teško je opravdati takav potez igrača prema treneru, nije izgledalo lijepo.

Ipak, Istra je u utakmicu krenula maksimalno motivirana. Valjda su igrači predvođeni kapetanom Goranom Roceom svojim borbenim stavom željeli pokazati da mogu dobro igrati i bez sudjelovanja trenerske ruke Marija Tota. Gledali smo Istru mnogo godina u Maksimiru, danas su zaista djelovali napaljeno, posebno inspirirani. No takav stav prema utakmici na kraju im nije pomogao izbjeći poraz protiv kvalitetnije momčadi, iako su u završnici mogli iznenaditi. Gosti su disali punim plućima cijelu utakmicu, nisu pali nakon prvog gola Modrih.

Nakon što je kapetan Antolić pospremio loptu u mrežu, mislili smo da je jasno kako će završiti priča s utakmice. Nije bilo tako, Istra nije psihološki potonila niti jednog trenutka. Kad su gubili, kad se moglo pretpostaviti da će izgubiti, i dalje su iskazivali volju i želju, trud.... Tako da je u sam smiraj utakmice stigla i nagrada, prekrasan pogodak Nikole Prlčeca. Zaslužila ga je borbena Istra. Zanimljivo, gosti su čak mogli do poravnanja, tri minute prije konca, Paracki je s nekoliko metara glavom pogodio Sigalija u glavu, pa je lopta umjesto u mrežu otišla u korner!

Najbolji igrač bio je kapetan Modrih Domagoj Antolić. Što se prvenstvo približava kraju, Antolić je sve bolji, nametuno se kao lider momčadi, gotovo sve akcije startaju njegovom idejom, pokretačka je snaga momčadi Ivajla Peteva. Često osporavni igrač ovog trenutka je prvo ime Dinama. Nismo to napisali samo zato što je jučer postigao pogodak i asistirao, već nekoliko utakmica nosi Modre. Dobar je ponovno bio i Dani Olmo, taj dečko je stalno u nekakvoj akciji, trči, traži loptu, otvara se u prostor, šteta što svoje fine izvedbe ne može nagraditi kojim pogotkom. Uvijek fali neki centimetar...

U Maksmiru se zbio očekivani rasplet, nakon poraza od Slaven Belupa, Dinamo pobjeđuje, četiri utakmice zaredom Modri su dobili (Cibala 6:0, Inter 3:0, Split 1:0, Istra 1961 2:1).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:37