Srđan Vrančić / Hanza Media
JADRANSKI DERBI

FOTO, VIDEO: RUJEVICA SLAVI VELIKU POBJEDU, NASLOV JE NADOMAK RUKE Pogledajte eurogolčinu Maleša i sjajnu akciju kojom je Rijeka slomila Hajduk

Rijeka je na Rujevici u 33. kolu HNL-a slavila 2:0 protiv Hajduka i tako zadržala 5 bodova ispred Dinama te napravila novi veliki korak ka povijesnom naslovu prvaka
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 13. svibanj 2017. 10:04

RIJEKA - HAJDUK 2:0 (Maleš 14', Gavranović 29')

RIJEKA: Prskalo 8 – Zuta 7, Elez 8, Župarić 9, Ristovski 7 (od 91. Kulušić) – Maleš 8, Mišić 9 (od 82. Čanađija), Bradarić 8 – Bezjak 7.5, Vešović 8 – Gavranović 8 (od 68. Martić)

HAJDUK: Stipica 7.5 – Memolla 7.5 (od 76. Kožulj), Terziev 7.5, Nižić 7, Tudor 7.5 – Barry 7.5, Jefferson 7, Bašić 7 (od 58. Said) – Vlašić 8, Erceg 7.5 (od 67. Ohandza) – Futacs 7.5

----------------------------------------------------------------

Dominacije Rijeke u Jadranskim derbijima se nastavlja. Vodeća momčad prvenstva na Rujevici je zaustavila zahuktali Hajduk 2-0 i došla do nova tri iznimno važna boda u utrci za naslov prvaka. Momčad Matjaža Keka utakmicu je riješila već u prvih pola sata, a potom gotovo rutinski odradila ostatak utakmice u kojoj su gosti preuzeli inicijativu, ali bez uspjeha. Unatoč porazu u prethodnom kolu u ogledu s Lokomotivom, kao i serija napisa o odlasku Keka i rasprodaji momčadi, Rijeka je protiv Hajduka pokazala moć i snagu koja zaslužuje naslov prvaka.

Nervozno je trener Hajduka Carrillo popravljao kravatu nakon što su nogometaši Rijeke u 29. po drugi put zatresla mrežu gostiju. Prvi pogodak, prava bomba s 25 metara koju je ispalio Maleša bila je neobranjiva za Stipicu, ali pokazala i određenu nonšalantnost gostujuće obrane. No, kod drugog pogotka obrana Hajduka ispala je prilično naivno. Mišić je sjajno pronašao prostor između Tudora i Nižića, gurnuo loptu za Bradarića koji se neometano sjurio prema golu i potom nesebično prepustio realizaciju bolje postavljenom Gavranoviću. Do drugog pogotka obrana Hajduka uspjela je čak šest puta ostaviti napadače Rijeke u zaleđu, ali Bradarić je im je promakao i domaći sastav nakon samo pola sata igre imao je velikih 2-0.

Od prve minute obije su momčadi krenule borbeno, povremeno i prežestoko. Zebec je već u sedmoj izvadio žute kartone kojima je kaznio koškanje Ercega i Ristovskog. Hajduka je kao što se i očekivao zaigrao na Futacsa na kojeg je Kek zalijepio Župarića i mađarski reprezentativac nije u prvom poluvremenu uspio napraviti puno toga. Unatoč, dva primljena pogotka Hajduk nije bio bez prigoda. Najveću opasnost za gol Rijeke donio je u 44. Bašić. Odličan udarac s 20-ak metara Prskalo je krajnjim naporom uspio skrenuti u korner. Potom je u posljednjim minutama na ubačaj Hamze najviši u skoku bio Jefferson, ali njegov udarac glavom brani Prskalo.

U nastavku Hajduk je puno aktivniji. U 47., unutar jedne minute zaprijetili su gosti dva puta, ali nakon što u prvih 10 minuta to nije donijelo promjena na semaforu, Carrillo umjesto Bašića u igru šalje Saida. Bio je to znak da gosti kreću još ofenzivnije, a kada ni to nije dalo rezultata sljedeći potez španjolskog stručnjaka bio je ulazak Ohandze na mjesto Ercega. No, sve je bilo uzalud, pa i ulazak Kožulja. Rijeka je pronašla sustav kojim je u posljednjih pet kola najučinkovitiju momčad prvenstva uspjela zaustaviti.

Na drugoj strani Kek je povukao svoj uobičajen potez i iz igre izvadio Gavranovića, a ulazak Martića bio je znak da vodeća momčad prvenstva neće pod svaku cijenu juriti treći pogodak. Deset minuta prije kraja susreta popustio je i pritisak Hajduka koji u konačnici nije ni uspio stvoriti veću opasnost ni prijetnju prema golu Rijeke.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 00:17