Branimir Boban/CROPIX
TURNIR U GABELI

Vaha uzeo prvi trofej: 'Koliko znam, Dinamo nije svake godine ovdje osvajao turnir'

U finalu memorijalnog turnira ‘Andrija Anković’ nogometaši Dinama pobijedili su Široki Brijeg 1-0, prvijencem Antuna Palića
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. siječanj 2011. 22:05

Pokal što mu je Lokomotiva lani uzela Dinamo je u subotu vratio u svoje vitrine. “Modri” su završili prvi dio priprema u Međugorju s trofejom namijenjenim pobjedniku memorijala “ Andrija Anković” u Gabeli . Prvijenac za Dinamo upisao je Antun Palić, a i Vaha je stigao do svog prvog trofeja u Maksimiru. Nadamo se ne i posljednjeg.

Nije to bila ljepotica. Nije niti mogla biti jer travnjak je bio sve samo ne podloga na kojoj se može igrati nogomet. Unatoč tome, Dinamo je upisao minimalnu pobjedu u sudaru koji je mogao i otići na stranu Širokog brijega.

- Široki nije momčad za podcijeniti. I protiv Splita su pokazali zavidnu razinu kvalitete - odao je Vaha priznanje rivalu, a potom je požalio što utakmica nije završena većom razlikom u golovima.

- Moram biti zadovoljan. Usred smo priprema i noge su još teške. Ne slušaju kako bi trebale. Ovime smo na najbolji mogući način završili prvi dio. Uostalom, koliko sam upoznat, Dinamo nije svake godine ovdje osvajao turnir - podvukao je Vahid Halilhodžić koji nije mogao računati na Rukavinu (zatezanje mišića), i Calella, dok su od prije zbog ozljeda izvan stroja Sammir i Cufre koji je u Zagrebu na oporavku već nekoliko dana.

Posebno dojmljiv zbog trijumfa bio je Antun Palić, strijelac prvijenca za Dinamo.

- Nisam ja odlučio turnir već Beqirajeva akcija - skroman je Palić koji je podijelio i prve autograme u karijeri:

- Presretan sam zato što sam zabio gol za Dinamo. Nije mi trebalo dugo da se prilagodim jer su dečki u svlačionici sjajni.

Zanimljivo, Palić je u petak igrao na lijevom boku, dok je u finalu protiv Širokog Brijega počeo kao stražnji vezni u paru s Brezovcem.

- Pozicija? To nije bitno. Igrat ću što god treba.

Inače, Fatos Beqiraj okitio se naslovom najboljeg igrača turnira naslijedivši Sammira, dok je Kelava najbolji vratar. Dinamo je odmah nakon utakmice krenuo za Zagreb. Nedjelja je slobodna, a u petak momčad putuje u Tursku.

Zdravko Mamić GOŠK-u dao 'poguranac' od 50.000 eura

U Villi Regina nastalo je opće veselje kada se pojavio Zdravko Mamić, a vlasnici hotela, braća Jure i Mario Vasilj, odlučili su da boravak za klub iz Maksimira (za devet dana oko 20 tisuća eura) ide na račun kuće. Dan kasnije Mamić je odlučio lupiti kontru te je razveselio domaćine turnira u Gabeli. Dinamo je sklopio dogovor o suradnji. “Modri” će iduće četiri godine biti sudionici Ankovićeva memorijala, a na račun GOŠK-a će u četiri rate sjesti “poguranac” od 50.000eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:11