Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
NOVI VELIKI UDARAC

VARTEKS PRED KONAČNIM KOLAPSOM FIFA im uskratila novac za člana Vatrenih, vjerovnici ostaju praznih ruku, a klub ide prema likvidaciji

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2017. 23:47

Nekadašnji nogometni klub Varteks neće dobiti tri milijuna kuna naknade za razvoj za Marka Roga koji je prije pola godine preselio iz Dinama u Napoli za 16 milijuna eura, donosi 7 Plus Regionalni Tjednik.

- Iz Napolija su nam odgovorili da su primili odgovor FIFA-e. U njemu stoji da prema dodatku pravilnika FIFA-e klub koji je u stečaju, nije član saveza i ne natječe se, nema pravo na naknadu za razvoj igrača – rekao je Želimir Uršulin, stečajni upravitelj Varaždinskog športskog nogometnog kluba, odnosno pravnog slijednika bivšeg NK Varteksa.

Marko Rog je produkt Varteksove škole nogometa, a kasnije je karijeru gradio u RNK Split, a u Dinamo je preselio za pet milijuna eura.

NAPLES, ITALY - JANUARY 10: Napolis player Marko Rog vies with AC Spezia player Claudio Terzi during the TIM Cup match between SSC Napoli and AC Spezia at Stadio San Paolo on January 10, 2017 in Naples, Italy.  (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)
Francesco Pecoraro/Getty Images / Getty Images

Klub vjerovnicima duguje oko 17 milijuna kuna, a Uršulin je vjerovao kako će se tri milijuna kuna od priželjkivane naknade raspodijeliti vjerovnicima.

- Žao mi je jer smo iz tih novaca samo mislili namiriti vjerovnike, no izgleda da se približavamo kraju stečajnog postupka – najavio je Uršulin tako zatvaranje stečaja i likvidaciju kluba.

U Varaždinu danas djeluju dva nogometna kluba kao svojevrsni sljednici nekadašnjeg stabilnog prvoligaša, a to su član 3. HNL NK Varaždin i Varteks kojeg su osnovali navijači i koji se natječe u četvrtom razredu hrvatskog nogometa.

Linker
20. travanj 2024 04:04