CROPIX
'UŽASNUT SAM!'

VELIKA ČISTKA U HITU HRVATSKOG NOGOMETA Šef bez dlake na jeziku najavio velike promjene: 'Na neke se igrače više ne isplati trošiti vrijeme'

OSIJEK Zekićevu strpljenju s dijelom nogometaša došao je kraj, uskoro bi u svlačionici Bijelo-plavih trebalo biti velikih promjena
Piše: Darko RužićObjavljeno: 25. rujan 2017. 18:08

Sve što je izgovorio trener Bijelo-plavih Zoran Zekić mnogi bi mogli protumačiti kao da je odlučio javnom kritikom potaknuti i dodatno motivirati svoje učenike prije utakmice s Rudešom.

Ali nije tako. Kazao je, između ostalog, da je njegovu strpljenju došao kraj. Novinarima se obratio u osebujnom monologu poslije kojeg je i klupski glasnogovornik, u očitoj nakani da ponešto od izrečenog bar malo ublaži, zaključio da je trener ovaj put bio iznimno nadahnut. No kad mu je Osijekov strateg otpovrnuo, svi su shvatili da je vrag odnio šalu.

- Nisam nadahnut, već užasnut - izjavio je Zoran Zekić.

Smrtno ozbiljnog lica, bez uobičajenog osmijeha i duhovitih pošalica koje uvijek koristi nizao je zamjerke na račun svojih igrača.

- Izvadio sam statističke podatke za potvrdu. Mi smo od početka sezone do kup-utakmice s Nehajem odigrali 17 utakmica. Samo naš vratar Marko Malenica ima punu minutažu, a on nije umoran. Ne bi se trebao ni bilo tko drugi žaliti na umor, ali moji su igrači stalno umorni, djeluju ispuhano i samozadovoljno. Od onih naših nastupa u Europi nikako da se nađu u kontinuitetu kvalitete igre - govorio je okupljenim novinarima u press-salonu Gradskog vrta Zoran Zekić.

Nije se odlučio nikoga imenovati, ali...

- Dosta je bilo, više tako neće ići. Nikada nisam nijednog igrača javno kritizirao, a mogao sam, vjerojatno i trebao. Niste ni vi novinari nikoga prozvali. Svi kao da smo se dogovorili da igrače čuvamo kao kap vode na dlanu ma kako igrali, ali to očito nije dobro i toga više neće biti - rezolutan je bio Zekić.

Podsjetio je na slaba izdanja svoje momčadi u utakmicama s Rudešom u prvom kolu prvenstva, onda i na igru s Istrom 1961, pa poraz koji su doživjeli od Cibalije u Vinkovcima te u posljednjim trenucima utakmice spašen bod u prošlom kolu protiv Slavena Belupa.

- Ne smijemo i nemamo pravo bježati od tih činjenica i istina. Nije ni ovo što sada govorim napad na igrače, ali svakako im je bolje reći sve što ih ide sada nego u ponedjeljak nakon utakmice u Zagrebu s Rudešom.

Dvije je godine trener Bijelo-plavih, a nikad nije javno u tolikoj mjeri pred novinarima pokazao vlastito nezadovoljstvo.

- Rekao sam igračima, a nemam razloga to ni pred vama novinarima kriti: strpljenja više nemam. Potrošio sam ga. Jednostavno, zaključio sam, na neke s kojima radim ne isplati se trošiti vrijeme. Moglo bi doći i ono kada ću reći ili oni ili ja.

O svemu je, veli, razgovarao sa svim igračima, s nekima i u četiri oka. Pomaka, zasad, nema. Sutrašnja je utakmica s Rudešom stoga za mnoge presudna jer što god igrači mislili i čemu se god nadali, njihov trener doista misli ozbiljno.

- Ako se ne pokrenemo, morat ću povući i neke drastične mjere. Uzet ću u momčad neke igrače iz naše B momčadi pa iako možda i nisu još kvalitetom na razini onog što mi treba, siguran sam da će se bar potruditi dati ono najbolje od sebe - zaključio je Zekić.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:28